BIST 10.256
DOLAR 32,20
EURO 34,67
ALTIN 2.449,94
HABER /  POLİTİKA

Mumcu münafıkları gönderecek

Erkan Mumcu İstanbul'da AK Parti'ye yüklendi. Mumcu, dini münafıkların elinden alacağız sözünü verdi.

Abone ol

Doğru Yol Partisi (DYP) ile Demokrat Parti adı altında birleşme kararını imzalayan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, dün Anavatan İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye eşi Işın Mumcu ile birlikte gelen Erkan Mumcu yaptığı uzun konuşmada AKP'ye yüklendi. Mumcu, şunları söyledi: 

DİNDARLIK GÜZEL AHLAKLA OLUR

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 367 sayısı için AKP'ye destek vermediğimiz için eleştirildik. Şimdi bana ve arkadaşlarıma mesaj gönderiyorlar. Efendim diyorlar ki 'alnı secdeye değen, dindar bir adam cumhurbaşkanı olacakmış', ben de buna mani olmuşum. Benim bildiğim din ve dindarlık güzel ahlakla olur. Benim bildiğim dindarlık helali haramı bilmektir. Benim bildiğim dindarlık, emaneti ehline vermektir. 

DİN DE SİZE YONTACAK DEMOKRASİ DE

Türkiye'deki seçmenin yarısı parlamentoda temsil edilmiyor. 5 senedir iktidardasınız ve anayasa değiştirecek çoğunluğunuz var. Neden barajları aşağı indiren veya hiç olmazsa ittifak eden partilerin bir araya gelmesini mümkün kılan bir demokratik bir adım atmadınız? Nalıncı keseri gibi din de size yontacak, demokrasi de size yontacak, her şeyin içini boşaltacaksınız. Bunun adı düpedüz takiyeciliktir. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Yani dinimizi de münafıkların elinden alacağız, müminlerin eline vereceğiz. Devletimizi de takiyecilerin eline bırakmayacağız. Devleti ülkesine adanmışlara vereceğiz.