BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,77
ALTIN 2.418,05
HABER /  GÜNCEL

Mükerrer oy bir anneyi hapse yolladı

Mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle cezaevine gönderilen kadının engelli çocukları, af istiyor.

Abone ol

Iğdır'da 2002 seçiminde mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle cezaevine gönderilen kadının engelli çocukları, annelerinin affedilmesi için yetkililerden yardım istiyor.

Iğdır'da 2'si engelli 7 çocuk annesi 36 yaşındaki Rukiye Dülger hakkında, 3 Kasım 2002 günü yapılan genel seçimler sırasında mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle dava açılmıştı. Tutuksuz yargılanan Rukiye Dülger, 30 ay hapis cezasına mahkum oldu. Cezası Yargıtay tarafından da onanan Rukiye Dülger, 3 Ocak günü Iğdır Cezaevi'ne konuldu. Rukiye Dülger'in, 10 ay hapis yatacağı belirtildi. Dülger, cezasını çekmesi için cezaevine konuldu.

Dülger'in Iğdır Cezaevi'ne girmesi en çok 6 yaşındaki Aydanur ile engelli olan ablaları Melike ve Sümeyya'nın hayatlarını olumsuz yönde etkiledi. 25 Ocak'ta İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olacak engelli Melike Dülger, annesinin hiçbir suçunun olmadığını, annesinin yerine dayısının oy kullandığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Kendisi ve ablasının fiziksel engeli olduğunu ifade eden Melike Dülger, "Ablam kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Lavaboya giderken babam yardımcı oluyor, çok utanıyoruz. Bir haftadır annem cezaevine gönderildiğinden beri hayatımız allak bullak oldu. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, annem en azından cezasını evde çeksin. Zaten annem bizim yüzümüzden cezaevinde yaşıyormuş gibi hayatını sürdürüyordu." dedi.

Annesinin kendilerinin elleri kolları olduğunu vurgulayan Sümeyye Dülger, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den annelerinin affını istedi.

Rukiye Dülger adına oy kullandığını söyleyen kardeş M. Akif Dülger de, "Ablamın bir suçu yok. Suçlu aranıyorsa, benim. Çünkü ablamın yerine ben oy kullandım ve bunu o gün sandık görevlileri de biliyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, cezaevinde bulunan ablama bir çözüm bulsunlar, bu yeğenlerimin mağduriyetini gidersinler." ifadelerini kullandı.

Baba Musa Dülger de eşinin bir suç işlemediğini ifade ederek, "İki defa oy kullanmak bu kadar suç ise iki defa isim yazanlar da suçlular. İki tane engelli çocuğum var, bakımlarında sıkıntı çekiyorum. Yetkililer bu konuda bize yardımcı olsunlar." şeklinde konuştu.