BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  GÜNCEL

Müjdat Gezen ne dedi olay olan sözleri tam metin

Müjdat Gezen ne dedi, Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği sözler neler sorusu günün konusu oldu. Usta oyuncu Müjdat Gezen Halk Arenası proğramına katıldı ve ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmek için bazı açıklamalar yaptı. İşte Müjdat Gezen sözleri tam metni...

Abone ol

Usta oyuncu Müjdat Gezen sözleri ile Türkiye'nin gündemine oturdu. Peki ama hakkında soruşturma açılan ve gözaltına alınan Müjdat Gezen ne dedi, Erdoğan hakkında hangi sözleri söyledi? Halk Arenası programına konuk olarak katılan Müjdat Gezen, Metin Akpınar ile  ülkenin kutuplaşması hakkında konuşurken bazı açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı. Peki Müjdat Gezen ne dedi, işte Müjdat Gezen sözleri tam metni..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisine neden olan o sözleri;

METİN AKPINAR NE DEDİ: Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.

Kim Rusya'ya döndüyse, iktidardan gitti onu da söyleyeyim. Adnan Menderes de randevu almıştı ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde Kuzey'e döndüğün de ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına. "

MÜJDAT GEZEN KİMDİR:  29 Ekim 1943 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Eski TRT müzisyenlerinden Necdet Gezen ile Macide Hanım’ın oğlu olan Gezen, oyunculuk yeteneğinin farkına varılmasının ardından ilkokul öğretmeninin zoruyla ilk defa 1953 yılında, “Küçük Çiftçiler” adlı bir ilkokul piyesiyle sahnelere adım atmıştır. Sanatın diğer dallarıyla da alakalı olan küçük oyuncunun yazdığı şiirler de, aynı yıl Doğan Kardeş adlı çocuk dergisinde yayımlandı. İlerleyen yıllarda, İstanbul Radyosu bünyesinde kurulmuş olan Çocuk Kulübü korosunaEğitim hayatına başladığı Hırka-ı Şerif İlkokulu‘ndan mezun olduktan sonra orta öğrenimine Karagümrük Ortaokulu’nda devam eden Gezen, ikinci sınıfta ardarda ikaliyetten men edildi.

Ortaokulun arından lise öğrenimi için, dönemin birçok ünlüsüne eğitim vermiş ve Türkiye’de ilk defa ders dilini Türkçeye çevirmiş okul olan Vefa Lisesi‘ne giden Gezen, Uğur Dündar ve Kemal Sunal ile burada tanıştı ve arkadaşlıkları uzun yıllar boyunca devam etti. Yaklaşık 50 yıllık sanat hayatı boyunca, yüz kadar sinema filminde, elli civarında tiyatro oyunuyla binden fazla radyo ve TV skecinde yer alan Müjdat Gezen, görsel sanatların yanı sıra, yazın çalışmalarıyla da gündeme gelmiş ve 38 tane kitap kaleme almıştır.

Bu kitapların dokuzu üniveristelerde yardımcı ders kitabı olarak okutulmaktadır. Özellikle Aziz Nesin‘i anlattığı “Ç.Arkadaşım Aziz Nesin“, “Ustalarım“, “İkibuçuk Lira İçin“, “Komikler Ağlamaz“, “Eşeğin Karnındaki Elmas“, “Bir Bulut Olsam“, “Şiirim Geldi Bırakın Beni” (şiir kitabı), “Artiz Mektebi“, “Oyunculuk Eğitimi“, “Oyuncunun
El Kitabı“, “Galiba Ben Sanatçıyım” yazdığı kitaplardan bazılarıdır. “Ağlama Palyaço Makyajın Bozulur / Müjdat Gezen Kitabı” da Halit Kıvanç tarafından kaleme alınmıştır. 25’in üzerinde tiyatro oyunu, 8 sinema filmi ve 5 TV dizisinin de yönetmenliğini üstlenmiştir. Aşırıderecede simetri, denge ve hastalık takıntısı vardır.

Metin Akpınar ne dedi olay sözleri ne tam metin