BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.378,83
HABER /  DÜNYA

Muhteşem Yüzyıl'da karar günü

Nefeslerin tutulacağı sürükleyici bir bölümle ekrana gelecek olan “Muhteşem Yüzyıl”a, sırrı açığa çıkan Firuze’nin akıbetinin ne olacağı sorusu damga vuracak.

Abone ol

Nefeslerin tutulacağı sürükleyici bir bölümle ekrana gelecek olan “Muhteşem Yüzyıl”a, sırrı açığa çıkan Firuze’nin akıbetinin ne olacağı sorusu damga vuracak. Derin bir hayal kırıklığı yaşayan Süleyman, zor bir kararın eşiğine gelecek

Geçtiğimiz hafta Firuze'nin sırrının ortaya çıktığı sahneyle nefeslerin tutulduğu bir bölüm finali yapan dönem dizisi "Muhteşem Yüzyıl"da heyecan fırtınası kaldığı yerden devam edecek.

Sultan Süleyman, Firuze'nin kimseyle paylaşamadığı sırrını öğrenir. Hürrem'in Firuze'ye karşı kozu yükselir ve kendine duyduğu güvenle Firuze'yi yıllardır koruduğu için Hatice Sultan'dan hesap sorar. Firuze, zindana kapatılır ve İbrahim Paşa tarafından sorgulanır.

Diğer tarafta Şehzade Mustafa, Mahidevran'ın uyarılarına rağmen Helena'ya nikâh kıymaya niyetlenir. Bunun üzerine Mahidevran, Helena'dan kurtulmak ister. İbrahim Paşa'ya da bir mektupla durumu haber verir ve Mustafa'yla buluşmasını ister. Sultan Süleyman, İbrahim'den Avrupa'da yaşanan siyasi durumlar hakkında bilgi alırken, Hürrem Sultan, Ebussuud Efendi ile buluşur ve kendi adına hayır işleri yapmak için açmakta olduğu vakıfla ilgili ondan yardım ister. Bu aynı zamanda İbrahim'e karşı yeni bir ittifaktır.

Hürrem, Firuze'nin akıbetiyle ilgili kararı beklerken, Mahidevran'ın İbrahim'e yolladığı mektup saraya ulaşır. İbrahim, Mustafa'yla görüşmeyi kabul eder. Ve bir mektup yazarak Taşlıcalı Yahya'ya Manisa'ya ulaştırmasını buyurur. Ama mektup, Rüstem aracılığıyla Hürrem Sultan'ın eline geçer...