BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muhteşem Yüzyıl'a içki tepkisi

'Muhteşem Yüzyıl' adlı diziye yönelik Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Afyoncu'dan tepki geldi

Abone ol

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Afyoncu, 'Muhteşem Yüzyıl' adlı dizide Kanuni Sultan Süleyman’ın şarap içiyormuş gibi gösterilmesini eleştirdi.

Afyoncu, "Ben o dizinin danışmanlığını bu yıl bıraktım. Çünkü dizi dünyası sizin dışınızda. Geçen sene diziye şunun için danışman oldum. Belli şeylerin dizide olmamasını istiyordum. Mesela Padişah Kanuni Sultan Süleyman elinde şarapla olmaz. Değildi çünkü. Mesela 4. Murat öyledir ama Kanuni öyle değildir." dedi.

"DİZİ İLE TARİH KARIŞIYOR"

Afyoncu sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: "Bir sene danışmanlık yaptım; fakat orada şöyle bir problem var. Diziyle tarih bir birine karışıyor. İki tarafa laf anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Bir kamuoyuna laf anlatıyorsunuz, bir gidiyorsunuz dizi yapımına laf anlatmaya çalışıyorsunuz. Bu böyle olmaz, hareme erkek girmeyecek diyorsunuz. Öbür tarafa gidip bu bir kurgudur, tarih değil diyorsunuz. Bu beni yorduğu için bu sene danışmanlığı bıraktım."