BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.385,14
HABER /  DÜNYA

Muhteşem Yüzyıl tartışması İran'a sıçradı

Türkiye'de tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisi, Farsça dublajlı yayınlamaya başladıktan sonra, İran'da da tartışma konusu oldu

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın 'Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Dizinin yönetmenlerini kınıyorum. Yargı gerekli kararı vermeli' sözlerinin ardından alevlenen tartışma sınırları aştı.

Türkiye'de ardı arkası kesilmeyen tartışamar şimdi de İran da başladı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın diziye yönelttiği eleştirilerin ardından İran medyasındaki dizi tartışması yeniden alevlendi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı İSNA, Osmanlı haremlerine ait olduğunu savunduğu bir fotoğrafla dizideki harem kadınlarına ait bir fotoğrafı yan yana yayınlayarak gerçek Osmanlı haremi kadınlarının dizidekiler gibi olmadığını yazdı.

Haberde, Osmanlı sarayındaki kadınların giyim tarzının dizi yönetmeni ve senaristinin yansıttıkları gibi olmadığı eleştirilerine yer verildi.

screen-shot-2012-11-28-at-3.54.50-pm.png

MUHTEŞEM YÜZYIL ERDOĞAN'IN SESİNİ BİLE ÇIAKRDI

Başbakan Erdoğan'ın dizi hakkındaki sözlerini yansıtan İran'ın Fars Haber Ajansı, dizide İran ve İran halkının aşağılandığını iddia etti.

En çok okunan haber sitelerinden Asriran, haberi "Muhteşem Yüzyıl Erdoğan'ın sesini bile çıkardı" başlığıyla yansıttı.

Muhteşem Yüzyıl, Farsça dublajlı uydudan yayın yapan GEM Classic adlı televizyon kanalından "Sultan'ın Haremi" adıyla yayınlanıyor.