BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de olay hamle işte yeni oyuncular!

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin yeni oyuncuları kim sorusunun cevabını Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu yanıtladı. Tarih atlanan diziye 12 yeni oyuncunun girdiğini belirten Eyüboğlu, bu hamlenin neden yapıldığını da açıkladı.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi bu hafta tarih atladı. Kösem ve Sultan Ahmed'in çocukları büyüdü ve doğal olarak diziye yeni oyuncular dahil oldu.

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin yeni bölümüyle ilgili Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, diziye yeni girecek isimleri köşesine taşıdı.

İşte Ali Eyüboğlu'nun "Kösem'e 12 yeni oyuncu takvisyesi" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

Yaratılan beklentiyle reytingleri örtüşmeyince her yapımın başına gelen “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in de başına geldi. Reytingler beklenenin altında olunca “Reytingleri yükseltsin” diye diziye vaktinden erken dahil edilen Beren Saat de umutları boşa çıkardı. Star TV’nin dizisinde “Kösem”i oynayan Saat’i ilk haftasında meraktan izleyenlerin bile devamı gelmedi.

“Muhteşem Yüzyıl Kösem”, reytingi yüksek değil, ama prestijli bir iş… Çünkü dış pazarda iyi iş yapan “Muhteşem Yüzyıl”ın devamı bir dizi. O nedenle geçen yılki dizi fuarında en çok ön satışı yapılan iş oldu. Ancak dizinin reytingleri düşük olunca bu, dış pazarı da etkiledi. Ön satışların ancak dörtte biri gerçek satışa dönüştü.

Bu hamlenin anlamı

“Muhteşem Yüzyıl Kösem” bütçesi yüksek bir iş. Star TV’nin diziye verdiği parayı, aldığı reytingi satarak karşılaması imkansız. Dizinin ihracatından gelen para, yapımcı ve kanalı kara geçirecek noktaya yaklaşırken bu kez “Kösem”in 26’ncı bölümde “final” yapacağı iddiası ortaya atıldı. Yapımcı firma, bu haberleri anında yalanladı.

Aradan geçen birkaç haftalık sürede şöyle ilginç bir gelişme oldu. Star TV’nin bu hafta 20’nci bölümünü yayınladığı dizinin kadrosuna birkaç gün önce 12 yeni oyuncu dahil oldu. Tim’s, bu oyunculardan kimiyle 10, kimiyle daha fazla bölüm için anlaşma yaptı. Bu hamleden benim anladığım şu:

“Kösem bitiyor” haberleri çıktığında, “Biz bitti demeden ‘Kösem’ bitmez” diye açıklama yapan Tim’s’in hedefi belli.

Yapımcı Timur Savcı, bu hamleyle dizinin reytinglerini bir tık daha artırmayı başarırsa “Kösem”, bu sezonu kazasız - belasız tamamlar, ikinci sezon için de iddialı duruma gelir.

Beren Saat, Ekin Koç, Hülya Avşar, Vildan Atasever, Aslıhan Gürbüz, Mete Horozoğlu, Kadir Doğulu, Berk Cankat, Nadir Sarıbacak, Esra Dermancıoğlu ve Cihan Ünal’ın başrollerini paylaştığı dizinin kadrosuna dahil olan oyuncularsa şunlar:

Öykü Karayel, Taner Ölmez, Mustafa Üstündağ, Boran Kuzum, Beste Kökdemir, Ahmet Varlı, Ahsen Eroğlu, Burak Darak, Şahin Sekman, Cenk Suyabatmaz, Gizem Emre ve Şener Savaş.

Bu takviye de dizinin reytinglerini yükseltmezse "Muhteşem Yüzyıl Kösem", sezon sonunu görür, ama seneye ekranda olmaz."

ENGİN AKYÜREK ŞEHZADE MUSTAFA MI OLUYOR?

Engin Akyürek’in, “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in yeni sezonunda rol alacağı iddiası, son günlerde TV dünyasında en çok konuşulan konu. Dizinin sezon finalinde Ekin Koç’un canlandırdığı Sultan Ahmed ölünce yerine kardeşi Mustafa tahta çıkacak. Sultan Mustafa’ya ise ünlü oyuncu Engin Akyürek hayat verecek. Yeni sezon için anlaşma imzaladığı söylenen Akyürek’in çalışmalara başladığı öğrenildi.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ OYUNCULARI

Kösem Sultan (Anastasia Tsilimpiou/Beren Saat) — Kefalonya Adası'nda yaşayan soylu bir ailenin kızı olan Anastasia, Safiye Sultan'ın emriyle yeni tahta çıkan I.Ahmed'e hediye edilir. Safiye Sultan tarafından kendisine Mahpeyker adı verilmiştir. Daha sonra Kösem adını almıştır.

I. Ahmed (Ekin Koç) — Babası III. Mehmed'in ardından tahta geçen 14. Osmanlı padişahıdır. Abisi Şehzade Mahmud'un ani bir şekilde öldürülmesinin ardından tahtın en güçlü adayı olmuş. Babası III.Mehmed'in ölümünün ardından hiç beklemediği bir anda tahta çıkmıştır. İlk emri de kardeşi Şehzade Mustafa'nın canını bağışlamasıdır.

Safiye Sultan (Hülya Avşar) — Sultan Ahmed'in büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmed'in ölümünün ardından torunu Ahmed'in tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever) — Sultan Murat ve Safiye Sultanın kızı. Gerçekten Sultan Murat ve Safiye Sultanın bu isimde bir kızı yoktur. Dizi için yaratılmış hayali karakterdir..

Halime Sultan (Aslıhan Gürbüz) — Çerkes asıllı. Padişah Sultan Mehmed'in gözdelerinden, Şehzade Mustafa'nın annesi. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içindedir. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmıştır.

Handan Sultan (Tülin Özen) — Sultan Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşmuştur.

Şehzade Yahya (İskender) (Berk Cankat) — Aslında kayıp Şehzade Yahyadır..Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için İstanbul'a doğru yola koyulmuştur.Devşirmelerle birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasia'ya denk gelip ona aşık olmuştur. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını almıştır. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekip ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlamıştır.

Mehmed Giray Han (Kadir Doğulu) — Kırım Hanzedesi. Şahin Giray'ın kardeşi. Fahriye'ye tutkuyla bağlı. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlı'nın topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil. Abisi Şahin'e kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatmaktadır.

Şahin Giray Han (Erkan Kolçak Köstendil) — Kırım Hanzadesi, Mehmed Giray'ın abisi. Kardeşiyle birlikte Rumeli Hisarı'nda Osmanlı ağalarının gözetiminde kalmaktadır. Moğol hükümdarı Cengiz Han, Şahin'in en büyük idolü. Özgürlüğüne düşkün. Gururu her şeyden önce geliyor.

Fahriye Sultan (Gülcan Arslan) — Safiye'nin kızı, Sultan Ahmed'in halası. Bugüne dek çok acılar çekmiş. Validesi Safiye'nin isteğiyle kendisinden yaşça büyük paşalarla evlenmiş, mutsuz evlilikler yapmış. Bu paşaların her biri hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Hüzün dolu bir hayat sürmüş Fahriye, aşka hasret yaşamış. Kırım Hanzadesi Mehmed Giray'la tanışmasıyla birlikte bu hasret son bulmuş.

Derviş Mehmed (Mehmet Kurtuluş) — Sultan Ahmed'in akıl hocası ve yakın koruması. Boşnak asıllı. Ahmed'in akıl aldığı, danıştığı bir baba figürüdür. Bostancılıktan sadrazamlığa uzanan bir kariyeri vardır.

Zülfikar Ağa (Mete Horozoğlu) — İstanbul Acemi Ocağı Ağası. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçeri.