BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ermenistan ateşkesi bozdu 3 Azeri asker şehit!

AZERBAYCAN-Ermenistan gerilimi sürüyor... Ermenistan tarafı ateşkes ihlaline uymayarak dün gece tekrar karşı ateşe geçmesi sonucu, Azerbaycan ordusunun 3 askeri şehit oldu.

Abone ol

AZERBAYCAN dün cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etmişti. Fakat Ermenistan tarafı bu ateşkese uymayarak, ateşe geçti. Üç asker bu saldırıda hayatını kaybetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, , Ermenistan'ın ateşkese uymaması karşısında Azerbaycan'ın da kendini koruyacağını ifade etmişti.

ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN-ERMENİSTAN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Azerbaycan- Ermenistan cephe hattındaki çatışma ile ilgili, "Yıllar yılı malum işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp netice alacağı adımları atmış olsaydı bugünlere gelmemiş olurduk." dedi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SORUNUNUN GEÇMİŞİ

Dağlık Karabağ Savaşı 1988-1994 yılları arasında yaşanmış, savaş, Dağlık Karabağ bölgesi de dâhil Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin Ermenistan tarafından işgaliyle sonuçlanmıştı. Savaş sonrasında 200 bini Ermenistan'dan, 1 milyonu da Dağlık Karabağ'dan olmak üzere 1 milyon 200 bin Azeri bugünkü Azerbaycan'a göç etmek zorunda kalmıştı.

Dağlık Karabağ'da ateşkesin ilan edildiği 5 Mayıs 1994 tarihinden bu yana soruna çare AGİT bünyesindeki Minsk Grubu içinde aranıyor. Minsk Grubu'nda yer alan ülkeler arasında Rusya, ABD, Almanya, Fransa ve Türkiye bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak Minsk Grubu'nun Salı günü bir araya geleceği duyuruldu.