BIST 10.288
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.457,67
HABER /  GÜNCEL

Muhtar, Bosque'yi fena azarladı!

Bosque yüzünden BJK'dan istifa eden Reha Muhtar, yarım kalan savaşını köşesinden sürdürüyor. Muhtar, İspanyol çalıştırıcıyı yaptığı açıklamalar yüzünden azarladı.....

Abone ol

Beşiktaş yönetiminden istifa eden ve bunun nedeninin de Del Bosque olduğunu açıklayan Reha Muhtar, Sabah'taki köşesinde İspanyol çalıştırıcıyı adeta azarladı. Muhtar, adlı yazısında teknik patronun Konyaspor'la ilgili yaptığı açıklamalara köpürüyor. Muhtar şunları yazıyor:

* Del Bosque'nin Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'ndaki Konyaspor maçı hakkında yaptığı açıklamalar için yorumunuz nedir?
- Bu Beşiktaş'ta çok şey gördüm, ama bu Del Bosque'nin yaptığı gibisini hiç görmedim. Anlaşılıyor ki, Del Bosque Beşiktaş'ı hiç tanımıyor ve hiç bilmiyor. Ama bari ya Sayın Başkan ya da Kıvanç bu adamı Beşiktaş'tan haberdar etsinler. Bak Mister Bosque! Beşiktaş Teknik Direktörü, Türkiye Kupası gibi sıradan bir kupanın ikinci tur maçı için demeç vermez. Adama soru da sorulmuyor. Kendisi İspanya'dan kulübün resmi internet sitesine açıklama yapıyor. "Konyaspor maçını alacağız, yolumuza devam edeceğiz." Koskoca Beşiktaş'ın koskoca teknik direktörü sanki UEFA'da yarı final maçına çıkıyormuş gibi Konyaspor maçıyla ilgili demeç veriyor. İşte bu, Beşiktaş'ı tanımayan zihniyettir.
Üstad buyuruyor: "Göztepe maçındaki hataları tekrarlamayacağız, Konyaspor'u geçeceğiz." Böyle demeçlerle Beşiktaş'ı küçük düşürmeye hakkın yok Mister Bosque. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün teknik direktörü ön eleme düzeyindeki maçlar için matah bir şeymiş gibi demeç vermez. Bir de "Türkiye Kupası'nda 4. tura çıkarsak başarılı oluruz" de, tam olsun!

* Televizyoncu Reha Muhtar, Beşiktaş TV'de Sayın Yıldırım Demirören ile bu sohbet sırasında Aziz Yıldırım'ın FBTV'de 4 saati bulan programının benzerini yapar mıydı?
- Sorularınızda bir tuzak havası seziyorum. Fenerbahçe'nin başkanı gerekli görüyorsa dört saat de konuşur, altı saat de konuşur. Televizyon Fenerbahçe'nin televizyonu. Ben dört saatlik yapar mıydım? Ben daha kısa zamanda daha can alıcı cevapları almayı yeğlerdim.

* Sezon başında kiralık olarak gönderilen futbolculardan devre arasında dönmesi gereken var mı?
- Ümit Aydın'ın sezon başında niye verildiğini hiç anlamamıştım. Hâlâ da anlayabildiğimi söyleyemem. Buradaki mesele şu: Sizin o bölgede futbolcuya ihtiyacınız var. Öğreniyorum ki, Mister Del Bosque hücuma yönelik orta saha oyuncusu istiyormuş. Kendisine hatırlatayım. Beşiktaş'ta söylediği gibi, 10 numara dedikleri hücuma yönelik tam 5 orta saha oyuncusu var. Sergen var. Ahmed Hassan var. Tümer var. Pancu var. İbrahim Akın var. Bir yere 5 tane birbirinden kaliteli adamın olacak sen gene oraya adam arayacaksın.
Savunmanın önüne adam yok. Onun için Ahmet Yıldırım'ı stoperden alıp oraya koydun. Sağdaki Okan'ı aldın oraya koydun. Giunti gitti. Tayfur'un durumu şu an için uygun değil. Hâlâ en acil ihtiyaçlarından birinin orası olduğunu görmüyor musun? Carew'in yanına bir santrfor daha şart. İlk devre maç başına ortalama neredeyse 1.5 gol yedin. Bu, Beşiktaş'ın en fazla gol yediği sezonlardan biri. Buna karşı ne yapmayı düşünüyorsun?

* Yönetim bunları teknik direktör Del Bosque'ye soruyor mu?
- Mutlaka soruyorlardır. Sormaları gerek.

* Bugün yönetimde olsanız ve Carew ile Juanfran için "Gitsinler mi, kalsınlar mı?" oylaması yapılsa, oyunuz ne olurdu?
- Carew kalmalı, Juanfran gitmeli. Ama tabii iyi bir fiyata. Carew daha 24 yaşında. Beşiktaş'ta iyi bir performans yakalarsa kulüp ondan zarar etmez. Üstelik anlaşması var. Beşiktaş onu 27 yaşındayken de satabilir. Önemli olan Carew'i takıma tam adapte edebilmek. Onu da yapacak olan Del Bosque. Ama Juanfran 28 yaşında. Bu haliyle Beşiktaş'ta üç yıl daha kalırsa bonservisine kimse beş kuruş para vermez. Beşiktaş da zarar eder.
YAZI:Reha MUHTAR
SABAH