BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.461,59
HABER /  GÜNCEL

Baykam'ın geçmişini 'erotik' buldu

Burhan Ayeri, Bedri Baykam'ın eski dosyalarını açtı. Baykam'ın kadınlarla yaptığı güreşleri, erotik fotoğraflı dergileri, Harika Avcı ile çevirdiği filmi v.s. anlattı...

Abone ol

Akşam'ın 'ekran polisi' Burhan Ayeri adlı köşesinde Bedri Baykam'ın hoşuna gitmeyecek şeyler yazdı. Baykam'ın televizyon programında gören Ayeri, Baykam'ın geçmişte çektiği erotik fotoğrafları, çıplak kadınlarla yaptığı güreşleri, Harika Avcı ile çevirdiği filmi şöyle anlattı:

Bu aralar ekranda fazla gözükenler arasında tanıdık bir ismi görüyoruz; Bedri Baykam. beşN birK'da üç kişiyle birlikte yer alıyor. Türkiye'deki küratörlüğü -Sanatçıların, özellikle ressamların menajeri ya da organizatörü- tartıştı. Oysa, İstanbul'da altıyı geçmeyen önemli galeri ve pek az genç yetenek olduğu aynı programda vurgulandı. Küratörleri sadece Baykam 'Kan emiciler' gibi göstermeye çalıştı. Aynı akşam ve yaklaşık aynı saatlerde Haber TÜRK'ün 20. Saat'inde de Bedri Baykam vardı. Bu defa tek başınaydı. Küratörlere az bindirdi, kendi yeteneklerinden söz etti. Konuğu olduğu Özlem Gürses'e iltifat etmeyi unutmadı. Sonunda 'Harika çocuk, büyük yetenek' laflarıyla birlikte 'Siz neden evlendiniz' sorusuna muhatap oldu. Yan yana odalarda bir süre çalışma şansı bulduğumuz sanatçı ile yıldızımız hiç barışmadı. Hatta televizyona çıkıp 'Onu mahkemeye vereceğim' dediğini çok kimse hatırlar. Bütün bunlara rağmen yine dayanamayıp bazı şeyler yazacağız. Ondan bugüne kadar aklımızda kalan birkaç konuyu unutmamız mümkün değil. Özel çekim erotik fotoğrafı, dergisine kapak yaptığını çok iyi hatırlıyoruz. Hatta, yardımcı olan kızcağızın babasıyla bu yüzden başı derde girmişti. Diğerlerinden biri Harika Avcı ile çevirdiği filmdi. Gece Kulübü açılışında çamurda güreştirdiği cıscıbıldak bayanları unutmamız mümkün değil. Doğrusu sonuncuyu hangi klasmana sokacağımıza hala karar veremedik. Sanırız, buna 'Post Modern Güreş' diyebiliriz.
YAZI:Burhan AYERİ

AKŞAM