BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce'den yeni Metin Temel açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katıldı diye Afrin operasyonunu yöneten Korgeneral Metin Temel'in apoletlerini sökeceğini iddia eden Muharrem İnce'den, Erdoğan'ın "millet sana o apoletleri söktürmez" sözleri sonrası yeni açıklama geldi...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI adayı Muharrem İnce, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'i eleştirerek "Eğer çok seviyorsan 24 Haziran'da Erdoğan emekli olacak. Ben de apoletlerini sökeceğim için gidersin yanına onun emir eri olursun" dedi. İstanbul Kağıthane'de vatandaşlara seslenen İnce, "24 haziran 'İstanbul'a ihanet ettik' diyenlerin kulağını çekme vaktidir" dedi.

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'e yönelik eleştirilerini sürdüren İnce, "TSK'nın disiplin kanunun 20. maddesi belli. 'Siyasi parti faaliyetlerine katılamaz' diyor. Yaparsa ihraç sebebidir. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu karşılayan subaylara ceza verdiler. Çanakkale'de sayın Engin Alan ayağa kalkmadı diye Engin Alan'ı Erdoğan hapse attırdı. Benim hapse attırma niyetim yok ama o generalin apoletlerini sökeceğim. Sen milletin generalisin, Erdoğan'ın generali değilsin. Eğer çok seviyorsan 24 Haziran'da Erdoğan emekli olacak. Ben de apoletlerini sökeceğim için gidersin yanına onun emir eri olursun" dedi.

"BAŞBUĞ'A TERÖRİST DEMİŞ ADAMSIN..." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet o apoletleri sana söktürtmez" sözlerine de cevap veren İnce, "Bana 'apoletleri sökemezsin' diyor. Sayın Erdoğan sen İlker Başbuğ'a 'terörist' demiş adamsın. Türk ordusunun şerefli subaylarına kumpas kurulurken o kumpasın ortağıydın" dedi. 

ANKETLER UYKULARINI KAÇIRIYOR... 24 Haziran seçimlerine yönelik anketlere de değinen İnce, "İstanbul ile ilgili anketler var elimde aramızda kalsın, yani Erdoğan'ın uykularını kaçırır. O kadarını söyleyeyim. Milletin isteğiyle bu iş tamam" diye konuştu.

İMAM HATİPLERDEN RAHATSIZ MI?.. İmam hatip okullarından rahatsız olduğuna yönelik söylemlere yanıt veren İnce, "Sevgili Erdoğan ben imam hatip okullarında öğretmenlik yaptım. Onlar bu memleketin evladı, onlarla bir sorunum yok. Onlar benim çocuklarım, benim öğrencilerim. Senin onların geleceğini düşündüğün yok. Sen onları kullanıyorsun. Sana onların oyu lazım. O çocuklar işsiz. Şu an 1.5 milyon imam hatip mezunu hiçbir iş yapmıyor. Onlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Onlar farklı bir sektörde değerlendireceğiz. Bir cumhurbaşkanı öğrencileri arasında ayrım yapmaz. Sen askeri liseleri kapattın niye FETÖ'cü varmış. Hakimlerin 3'te 1'i FETÖ'cü, o zaman hukuk fakültesini de kapat. Kuleli askeri lisesini açacağız" dedi.