BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  GÜNCEL

LGS TC Inkilap Tarihi soru cevapları 2018 MEB kitapçık türüne göre cevap anahtarı

LGS TC Inkilap Tarihi soru cevap anahtarı 2018 haberimizde olacak... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS sözel bölüm TC Inkilap Tarihi soru cevapları 4 Haziran'da erişime açılacak. LGS TC Inkilap Tarihi soru cevapları kitapçık türüne adayların erişime açılacak. Eski adıyla TEOG TC Inkilap Tarihi soru cevap anahtarı güncel tablo ve anlatımla sayfamızda olacak.

Abone ol

LGS TC Inkilap Tarihi soru cevapları ne zaman açıklanacak? LGS TC Inkilap Tarihi soruları 2018 cevapları yarın yani 4 Haziran pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. LGS TC Inkilap Tarihi soru cevaplarını aynı anda internethaber'de bulabilirsiniz. Bu sene ilk kez yapılan eski adıyla TEOG yeni adıyla LGS sınavında öğrencilere 10 TC Inkilap Tarihi sorusu soruldu. Liseye giriş sınavı TC Inkilap Tarihi soru cevapları kitapçık türüne cevap anahtarı yarın haberimizde olacak. 

LGS 2018 sona erdi, binlerce 8. sınıf öğrencisi katılımın zorunluğu olmadığı eski adıyla TEOG yeni adıyla LGS sınavına girdi. Bu sene ilk kez yapılan sınava katılım yüksekti, Sınav sonrası öğrenciler gözünü MEB'in açıklayacağı LGS sınav soru cevaplarına çevirdi. LGS sınav soru cevapları yarın yani 4 Haziran'da MEB tarafından açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez uyguladığı ve katılımın zorunlu olmadığı Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) ilk ve ikinci oturumları 2 Haziran'da  tamamlandı.

SINAVA GİRMEYENLER NE YAPACAK: Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Liseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi.

SÖZEL BÖLÜM: Sözel bölümde sekizinci sınıf Türkçe dersinden 20; din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 10’ar soru için 75 dakika süre tanındı.

SAYISAL BÖLÜM: İkinci oturum olan sayısal bölümde ise, matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soruyu 60 dakikada yanıtladılar. Ortaokul sekizinci sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı sınavı öğrenciler değerlendirdi. Kimi adaylar, sözel sorularının beklediklerinden kolay olduğunu söylerken, sayısal bölümde zorlandıklarını belirtti. Adaylar, özellikle de matematikte zorlandıklarını anlattı. İşte öğrencilerin görüşleri:

MATEMATİK TAHMİN EDİLENDEN ZORDU: Bu sene ilk kez yapılan LGS sınavında öğrenciler matematik sorularını zorlayıcı buldu. İşte yorumlardan birkaçı..

Buse Yankı: Sayısal bölüm tahmin ettiğime göre daha zordu. Soruların biraz daha kolay olmasını beklerdir. Açıkcası sayısal bölümde zorlandım. Zamanımın büyük kısmı sayısal bölüme gitti. Tam tersi sözel bölüm ise daha kolay ve metinler anlaşılırdı. 

Tekin Turna:  Sözel bölümden çok korkum yoktu bana göre sözel bölüm kolaydı sorular anlaşılırdı ama sayısal bölüm zorladı. Özellikle matematikte bazı sorulara çok zamanım gitti. 

Ezgi Şentürk: Geçim soruları çözmüştüm sınabda gerçekten faydasını gördüm. Sayısal bölüm denildiği kadar zor gelmedi bana ama sözel bölüm özellikle Din Kültürü beni gerçekten zorladı. 

SONUÇLAR 22 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK: LGS’nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de MEB’in sonuçları açıklamasını bekleyecek. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da ilan edilecek. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları ‘Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.