BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  GÜNCEL

LGS sınavı sözel bölüm yorumları Türkçe soruları nasıldı?

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisinin isteğe bağlı olarak girdiği LGS yani liseye giriş sınavı 2 Haziran'da yapıldı. Sayısal ve sözel bölüm olmak üzere binlerce öğrenci sınavda ter döktü. LGS sözel bölüm soru cevapları 4 Haziran'da MEB tarafından erişime açılacak. Öğrenciler ise LGS sınav yorumlarını yapıyor, LGS sözel bölüm türkçe soruları nasıldı, kolay mıydı? İşte 2018 güncel LGS sözel soruları yorumları

Abone ol

LGS 2018 sona erdi, binlerce 8. sınıf öğrencisi katılımın zorunluğu olmadığı eski adıyla TEOG yeni adıyla LGS sınavına girdi. Bu sene ilk kez yapılan sınava katılım yüksekti, Sınav sonrası öğrenciler gözünü MEB'in açıklayacağı LGS sınav soru cevaplarına çevirdi. LGS sınav soru cevapları yarın yani 4 Haziran'da MEB tarafından açıklanacak. Peki LGS sınavı sözel bölüm soruları nasıldı, öğrenciler zorlandı mı, LGS soruları zor muydu yoksa kolay mı, LGS 2018 türkçe soruları nasıldı? İşte 2018 LGS sınav yorumları...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez uyguladığı ve katılımın zorunlu olmadığı Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) ilk ve ikinci oturumları 2 Haziran'da  tamamlandı.

Sözel bölümde sekizinci sınıf Türkçe dersinden 20; din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 10’ar soru için 75 dakika süre tanındı.

İkinci oturum olan sayısal bölümde ise, matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soruyu 60 dakikada yanıtladılar. Ortaokul sekizinci sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı sınavı öğrenciler değerlendirdi. Kimi adaylar, sözel sorularının beklediklerinden kolay olduğunu söylerken, sayısal bölümde zorlandıklarını belirtti. Adaylar, özellikle de matematikte zorlandıklarını anlattı. İşte öğrencilerin görüşleri:

MATEMATİK TAHMİN EDİLENDEN ZORDU: Bu sene ilk kez yapılan LGS sınavında öğrenciler matematik sorularını zorlayıcı buldu. İşte yorumlardan birkaçı..

Buse Yankı: Sayısal bölüm tahmin ettiğime göre daha zordu. Soruların biraz daha kolay olmasını beklerdir. Açıkcası sayısal bölümde zorlandım. Zamanımın büyük kısmı sayısal bölüme gitti. Tam tersi sözel bölüm ise daha kolay ve metinler anlaşılırdı. 

Tekin Turna:  Sözel bölümden çok korkum yoktu bana göre sözel bölüm kolaydı sorular anlaşılırdı ama sayısal bölüm zorladı. Özellikle matematikte bazı sorulara çok zamanım gitti. 

SONUÇLAR 22 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK: LGS’nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de MEB’in sonuçları açıklamasını bekleyecek. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da ilan edilecek. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları ‘Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.