BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Soylu: Bunlar FETÖ'cüleri de içeriden çıkarır!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yarın öbür gün Allah muhafaza ellerinden fırsat geldi mi birilerinin talimatıyla bırak Demirtaş'ı çıkarmayı FETÖ'cüleri de içeriden çıkarır bunlar" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kağıthane'deki Ahmet Hatipoğlu Camisi'nde kıldığı teravih namazının ardından Sultan Selim Mahallesi Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Soylu, Temel Karamollaoğlu'nun "Demirtaş dışarı çıksın" dediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Güya milliyetçi kanattan gelmiş. Şimdi Akşener diyor ki 'Demirtaş hapisten çıksın özgürce siyaset yapsın.' Öbür taraftan Muharrem İnce diyor. Ben de onlara cevap verdim 'Güneydoğu'daki Doğu'daki huzur size battı da onun için mi çıkarmak istiyorsunuz.' Aslında başka bir yol yapıyorlar. Yaptıkları yol şu, çok tehlikeli bir yol açmaya çalışıyorlar. Zannetmeyin ki bunlar birbirinden ayrılır. Yarın öbür gün Allah muhafaza ellerinden fırsat geldi mi birilerinin talimatıyla bırak Demirtaş'ı çıkarmayı FETÖ'cüleri de içeriden çıkarır bunlar."

TEMEL PAŞA'DAN SÖK DEMİRTAŞ'IN OMZUNA TAK... Muharrem İnce'nin Orgeneral Metin Temel'i görevden alacağı yönündeki açıklamalarını da eleştiren Soylu "Afrin'de çok başarılı bir komutanımız vardı. Geçen gün Cumhurbaşkanımızın yemeğine gitmiş. Orada Cumhurbaşkanımızı alkışlamış. Alkışlamasa mıydı yani? Demirtaş'ın kodesten çıkmasını isteyenler bugün 'İlk geleceğim 30 Ağustos'ta onun apoletlerini sökeceğim' diyor Muharrem İnce. Ben ona bir tavsiyede bulunayım. Sen Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sök bence onu Demirtaş'ın omuzuna tak sana o yakışır. Yazıklar olsun sana" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Soylu, vatandaşlara gül ve karanfil dağıttı, çocuklara oyuncak hediye etti. Bakan Soylu'ya, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Öztekin de eşlik etti.