BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,19
HABER /  DÜNYA

Muhalefetten soruşturma eleştirileri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturma üzerinde...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturma üzerinden hükümeti eleştirdi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul’da ünlü isimlerin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuna yönelik bir takım eleştirilerde bulunan Oktay Vural, polis müdürlerine ve savcılara yapıldığını iddia ettiği müdahalenin hukuk devletine yapılmış bir müdahale olduğunu söyledi. “Bu operasyon Türkiye’de bir hukuk devleti çerçevesinde yürütülmelidir. Bu süre içinde ne yargısız infaz ne de yargıya müdahale edilmelidir. Tüm bilgi ve belgeler vatandaşlarımıza sunulmalıdır” diyen Vural, polis müdürlerinin görevden alınmasına yönelik olarak, “Polis müdürlerinin görevden alınması bu operasyonun üzerini örtmeye yönelik fiili bir müdahaledir. Bu operasyonun içinde bulunan polis müdürlerinin görevden alınması ve gözaltında sorgulamadan çıkartılması fiilen delilleri ve soruşturmayı yönlendirmek amaçlıdır. Deliller karartılmak istenmektedir” dedi.
Operasyonu karartmaya çalışmanın kimseye yakışmadığının altını çizen Vural, Başbakan Erdoğan’ın “Tehdide boyun eğmeyiz, bize Allah yeter” sözlerini eleştirerek, “Bu ne biçim laftır. Hesabını vereceksin. Allah sadece sana değil, bütün mazlumlara yetecektir. Önce bunların hesabını vereceksin. Bu meseleyi başka yerlere götürmek yok. Madem hiçbir şey yok neden savcıları, polis müdürlerini değiştiriyorsunuz. Neden bunu saptırmak için yandaş ve candaş bir dezenformasyon uyguluyorsunuz. Bu hesap er ya da geç sorulacak” dedi.
Meclis’te görüşmeleri devam eden bütçe üzerinden operasyonu eleştiren Vural, “Bu bütçeye ‘evet’ oyu verecekler, ‘evet’ oyu vermekle böyle bir operasyonla ortaya koyulmuş yolsuzluk iddialarını aklamış mı olacaklar? Bir süre daha beklenmelidir, bu operasyonun nereye kadar vardığı, deliller ortaya çıkmalıdır. Bu operasyonun gölgesindeki bu bütçenin milletin bütçesi olmadığı gayet açıktır” şeklinde konuştu.
Bütçenin oylanması için biraz daha beklenmesi gerektiğinin altını çizen Vural, “Bir süre beklensin, bunlar netleşsin, belki de görevden ayrılmaları söz konusu olacaktır” ifadelerini kullanarak, belki Cumhurbaşkanı’nın yapacağı bir şeylerin olabileceğini belirtti. Sürecin şeffaflıkla götürülmesi gerektiğini açıklayan Vural, “Parlamentoda bu bütçeye güvenoyu vermeden önce bir zaman tanınması gerektiğini düşünüyorum. Bütçe bir güvenoyudur. Bir güvenoyu olduğu zaman bu bütçeye uygulayanlara güven anlamı taşır, birde böyle bir şey olursa sıkıntı olur. Bu parmaklar vicdan sahibi olması lazım. O parmakların vicdanı temsil etmesi için kendilerine bir süre tanınması uygun olur. Biz zaten bu bütçeye güven duymuyoruz” dedi.

CHP TUNCELİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN AYGÜN
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sürdürülen operasyonun, Türkiye’de talan ve hırsızlık düzenini paramparça etmesini diledi.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi’nde Gezi Parkı olayları nedeniyle okuldan atıldıkları iddia edilen öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, toplantı salonuna kurulan projeksiyon sistemi ile gazetecilere öğrencilerin okuldan atılmalarına sebep olduğunu iddia ettiği videoyu izletti. Videoda öğrencilerin okulun duvarına Gezi Parkı olayları esnasında ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı astıkları ve daha sonra güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında çıkan tartışma izlendi.
Öğrencilerin haksızlığa uğradığını belirten Hüseyin Aygün, “Kararın hemen işlemesi çok ilginç. Açılmış olan davanın cezanın infazını etkilememiş olmasıdır. Gezi Parkı olayları nedeniyle Türkiye’de okuldan uzaklaştırılan sadece bu arkadaşlar var. Savcı, Gezi eylemlerinin terörist eylem olamayacağına yönelik karar verildi” ifadelerini kullandı.
Aygün, İstanbul’da yapılan operasyonla ilgili olarak ise “Dileriz ki İstanbul’daki cesur savcıların yürüttüğü bu mücadeleyle Türkiye’deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur" şeklinde konuştu.
Aygün, 5 emniyet görevlisinin görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Muammer Güler’in istifa etmesini gerektiren somut bir kanıt” dedi.
(İHA)