BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Anne duasıyla son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Başçavuş Hüseyin Uluçeşme, son yolculuğuna uğurlandı. O...

Abone ol

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Başçavuş Hüseyin Uluçeşme, son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun ardından "Yerlerde yatma, nurlarda yat" diye dua eden annenin feryadı yürekleri dağladı.
Ankara’nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Eskişehirli Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme’nin cenazesi, memleketi Günyüzü ilçesine bağlı Gümüşkonak Beldesi’nde toprağa verildi.
İlk olarak Şehit Başçavuş Uluçeşme’nin naşı baba ocağına getirildi. Burada Uluçeşme’nin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde oturan anne Nazik Uluçeşme, ‘Hüseyin’im, şehit Hüseyin’im. Yerlerde yatma, nurlarda yat. Cennet mekanın olsun’ diyerek feryat etti. Daha Uluçeşme’nin naşı omuzlar üzerinde belde meydanında bulunan musalla taşına götürüldü. Buradaki tören esnasında şehidin çocukları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.
Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı.
Burada İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naşı, askerlerin omzunda bir süre taşındı. Daha sonra Uluçeşme’nin naşı belde sakinleri ve yakınları tarafından ilçe mezarlığına kadar götürülerek burada toprağa verildi.
(İHA)