BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Lise öğrencisine kurulan terör tuzağı bozuldu

Adana’da, bir terör örgütünün Suriye uzantılı militanları tarafından kandırılarak Suriye’deki kampa götürülen A.E. isimli lise öğrencisi, Ad...

Abone ol

Adana’da, bir terör örgütünün Suriye uzantılı militanları tarafından kandırılarak Suriye’deki kampa götürülen A.E. isimli lise öğrencisi, Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ikna edilerek teslim oldu.
Alınan bilgiye göre, Adana’da 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.’nin ailesi, jandarmaya başvurup, çocuklarının kayıp olduğunu bildirdi.
Jandarma ekipleri tarafından çok yönlü başlatılan araştırma sonucunda, A.E.’nin bir terör örgütünün Suriye uzantılı militanları tarafından yüksek kazançlı iş ve lüks hayat vaadiyle kandırılarak Şanlıurfa üzerinden yasadışı yollarla Suriye’ye geçiş yaptırıldığını tespit etti.
Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda A.E.’ye ulaşılırken, herhangi bir suça karışmadan ikna edilen A.E., kendisine militanlarca vaat edilen şeylerin aldatmacadan ibaret olduğu kanısına vararak geri dönmeyi kabul etti. 6 Aralık 2013 tarihinde Türkiye’ye giriş yapan A.E., Adana İl Jandarma Komutanlığı’na teslim oldu.
Teslim olan 17 yaşındaki lise öğrencisi jandarmadaki işlemlerinin ardından, herhangi bir eyleme katılmadığının tespit edilmesi üzerine sevk edildiği adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan aile, yaşanan bu olumsuz olaylar sonucunda çocuklarına kavuştukları için kendilerini şanslı hissettiklerini, ancak yaşadığı olaylar sonucu A.E.’nin psikolojisinin bozulduğunu söyledi.
A.E. ise yaptıklarından büyük pişmanlık duyduğunu ve tek isteğinin okulunu bitirmek olduğunu belirterek, kendisini teslim olmaya ikna eden jandarma ekiplerine teşekkür etti.
(İHA)