BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.414,59
HABER /  DÜNYA

Böbrek bekleyen Azat’ın yürek burkan dramı

Erzincan’da tek böbrekli olarak dünyaya gelen 11 yaşındaki Azat Akbulut, böbreğinin iflas etmesinin ardından 6 yıldır böbrek bekliyor. Annes...

Abone ol

Erzincan’da tek böbrekli olarak dünyaya gelen 11 yaşındaki Azat Akbulut, böbreğinin iflas etmesinin ardından 6 yıldır böbrek bekliyor. Annesi ve babası bir buçuk ay önce cezaevine giren Küçük Azat, dedesinin yanında yaşıyor ve babasının cezaevinden gönderdiği mektuplarla kendini avutuyor.
11 Yaşındaki Azat Akbulut, doğuştan tek böbrekli olması ve o böbreğinin de iflas etmesiyle 6 yıldır haftada 3 gün diyalize giriyor ve böbrek bekliyor. Annesi Esengül ve Babası Ertuğrul Akbulut’un bir buçuk ay önce cezaevine girmesiyle küçük Azat, Dedesi Bahattin Ağkaş’ın yanında yaşamak zorunda kaldı. İzzetpaşa Mahallesi’ndeki dedesinin yanında diyaliz tedavisini sürdüren Azat, kendisine uygun böbreği bekliyor. Cezaevindeki babası Ertuğrul Akbulut’un gönderdiği mektubu her gün yakınlarına okutarak kendini avutan Azat, annesi ve babasının cezaevinden çıkmasını bekliyor.
Dedesi Bahattin Ağkaş, Azat’ın annesi ve babasının cezaevine girdikten sonra yanında yaşamaya başladığını belirterek, kendisinin de günübirlik işlerde çalıştığını ve ailesine bakmakta zorlandığını söyledi. Ağkaş, Azat’ın sağlığı için iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu ancak, maddi sıkıntılar nedeniyle gerekeni yapamadığı için üzüntü duyduğunu söyledi. Torununa bir an önce böbrek bulunmasını isteyen Bahattin Ağkaş, “Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Yeter ki Azat sağlığına kavuşsun” diye konuştu. 11 Yaşındaki Azat ise annesi ve babasından ayrılmanın üzüntüsü içerisinde olduğunu ifade ederek, “Annemi, babamı yanımda istiyorum” dedi.
(İHA)