BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Muhalefeti tek kalemde sildi

Devlet Bakanı Egemen Bağış Türkiye'deki 3 muhalefet partisinin derin mekanizmaların kuşatmasında olduğunu söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün Türkiye'de derin mekanizmaların kuşattığı üç muhalefet partisi olduğunu söyledi.

Bağış, CHP, MHP ve BDP'nin "derin mekanizmaların" yönetiminde olduğunu öne sürdü. "Bugün geldiğimiz noktada maalesef derin mekanizmaların kuşattığı iki tane muhalefet partimiz var. Hatta üç tane muhalefet partimiz var" diye konuşan Bağış, Silivri ile Kandil arasındaki ilişkiden aslında ilk kez rahatsızlık duymadıklarını ifade ederek, bu partilerin aynı odaktan talimat aldıklarının 12 Eylül referandumu öncesi anayasa değişikliği ile ilgili maddeleri meclis genel kurulunda tartışırken ortaya çıktığını ifade etti.

Siyasi partilerin kapatılmasını adeta imkansızlaştıracak bir tasarı ile meclisin önüne çıktıklarında o dönemdeki adıyla DTP'lilerin, bugünkü BDP'lilerin o maddenin görüşülmesi sırasında salonu terk ettiklerini anımsatan Bağış, "Orada anlıyorsunuz ki bunlar bir yerden talimat alıyorlar" dedi. Bağış, CHP ve MHP'nin koşa koşa Silivri'ye gidip oradan aday koymalarının da bazı şeyleri ortaya koyduğunu ifade etti.

BAĞDAT CADDESİ AK PARTİLİ

Seçim otobüsü ile Bağdat caddesinde turlarken program çekimi dahilinde soruları yanıtlayan Bağış, kendisine "Bağdat caddesinde insanların açık şekilde AK partiye oy vermeyeceğini söylediğinin" anımsatılması üzerine şunları söyledi:

"Ama oy verenleri de görüyorsunuz. Biz anlatarak, tek tek bütün önyargıları kırarak bu insanları da kazanacağız. Bağdat caddesinin de ilk tercihi olacağız. Ben buna inanıyorum çünkü AK parti Türkiye'nin partisi. Önyargıları kırılacak, korkularının ne kadar suni korkular olduğunu onlar da anlayacaklar. Türkiye'nin önünü açan, milli iradeyi güçlendiren partinin aslında AK Parti olduğunu onlar da görecekler."