BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Torbacılar çareyi Facebook'ta buldu!

İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü'nün ağır ablukasında bunalan uyuşturucu tacirleri yeni yol olarak sanal ortamı seçti

Abone ol

İstanbul'da polisten üst üste darbe yiyen torbacılar, çareyi sanal ortamda buldu. Facebook'ta sayfa açan tacirler, uyuşturucuyu netten pazarladı. Ancak alıcı gibi sitelere giren polis, zanlıları buluşmada enseledi...

Akşam'ın haberine göre  İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü'nün ağır ablukasında bunalan uyuşturucu tacirleri, yeni pazar olarak interneti seçti. Sokak satıcıları, kubar esrar, eroin, bonzai gibi uyuşturucu maddeleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta çeşitli adlarla oluşturdukları sayfalardan satmaya başladı.

5 BİN KİŞİ 'BEĞENMİŞ'
Bu yöntemle satış gerçekleştiren sayfalara yaklaşık 5 bin kişinin üye olduğu belirlendi. Satıcıların bu yöntemi deşifre edilince Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri de sayfalara üye oldu. Alıcı gibi davranılarak satıcılarla irtibata geçildi. Uzun süren yazışmaların ardından güvenlerini sağladıkları torbacılarla buluşan ekipler, seri operasyonlarla 5 kişiyi gözaltına aldı. Üzerlerinden paketlenmiş uyuşturucular da çıkan B.A., C.P., M.K., E.K., ve E.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılardan M.K.'nin tek kolunun olmadığı, C.P.'nin ise 17 yaşında olduğu öğrenildi.

'AYIK OL' UYARISI
Torbacıların gençlere uyuşturucuyu belirledikleri buluşma noktasında teslim ettiği ya da kredi kartıyla ödeme yapıldıktan sonra verilen adrese kargoyla gönderdiği tespit edildi. Zanlılar, sayfalarda üyelerine 'Ayık ol' uyarısı da yapmış. Bu parolanın ise 'sitede polis olabilir' anlamına geldiği anlaşıldı.