BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.466,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muhalefeti bırak, depreme bak!

Elazığ Depremi olası İstanbul depremi korkusuna neden oldu. CHP'li Meclis üyeleri Topbaş'a acil önlem için çağrıda bulundu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2010 yılı Mart ayı meclis oturumunda söz alan İBB CHP Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a seslenerek, “Muhalefeti suçlamak yerine deprem riski ile ilgili önlemler hakkında meclisi acil olarak harekete geçirmelisiniz” dedi
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’da meydana gelen sel felaketi ile geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ depreminden sonra muhalefet partisini suçlaması üzerine İBB’nin meclis oturumunda söz alan CHP İBB Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek, “İBB Başkanı Sayın Topbaş kendisini ve önceki belediye başkanları Ali Müfit Gürtuna ve Tayyip Erdoğan’ı suçlayamayacağı için dönüyor, dolaşıyor ve ana muhalefet partisi yüzünden İstanbul’daki kentsel dönüşüme ilişkin alanları dönüştüremediklerini, bu nedenle bu kentteki deprem riskinin devam ettiğini söylüyor” dedi.

SİZ NE YAPTINIZ?
Muhalefeti suçlamanın Türkiye’de çok yaygın bir siyaset yöntemi olduğunu belirten CHP'li Zeybek Topbaş’a seslenerek, "Sarıyer’deki, Kartal’daki ya da Yakacık’taki yani deprem açısından en sorunsuz alanlarla ilgili yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının, deprem riskini taşıyan ve kentsel dönüşümün şart olduğu alanlarla ne ilgisi var? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Şimdi söyler misiniz bize kentsel dönüşüm projesi adı altında getirilmiş olan Galaport’un deprem riskiyle ne ilişkisi var? Ya da Haydarpaşa ile ilgili geçtiğimiz ay buradan geçirdiğimiz yenileme projesinin deprem riskiyle ne ilişkisi var? Gündeme getirilen imar tadilatlarının, deprem riskiyle ne ilişkisi var?” diye sordu.

DEPREM ÇALIŞMALARI HIZLANMALI
Başından beri bu kentin çeperlerinde sağlıksız, imara aykırı, yapı denetim sistemlerinin dışında yapılmış, son derece niteliksiz, son derece kalitesiz inşaat standartlarında yapılan yapılarla ilişkin tekliflerin İBB meclisi tarafından bugüne kadar tümünü bitirilmiş olması gerektiğini ifade eden Zeybek, “Bu kentte üç milyondan fazla yapı stokunun olası muhtemel 7,5 şiddetindeki bir depremde hasar göreceği 200 binden fazla binanın ağır hasar göreceği, 300 binden fazla binanın orta hasarda olacağını biliyorsak bu tarz yapılarla ilgili, bu tarz yapıların yoğun olduğu bölgelerle ilgili acaba yüce meclisin önüne hangi çalışmalar geldi?" diye sordu.