BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.467,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir'de yöneticiler seminer dinledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Daire Başkanlığı tarafından belediye yöneticilerine “Yönetim Becerileri Geliştirme” semineri verildi.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir bünyesindeki Daire Başkanı ve Şube Müdürlerine “Yönetim Becerileri Geliştirme” semineri verildi. Seminerin konuşmacısı Dr. Pınar Türkoğlu, yöneticilerin iş yaşamındaki başarılarını artırmaları için yapılması gerekenleri anlattı.

“Yöneticilik uçak kullanmak gibidir”

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki eğitim seminerine Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanları ile şube müdürleri katıldı. İş yaşamındaki başarının sırları hakkında bilgiler veren Dr. Pınar Türkoğlu, herkesin bilgi çağında her güne farklı bir bakış açısıyla başlaması gerektiğini belirtti. Yöneticilik yapmayı uçak kullanan pilotlara benzeten Türkoğlu, iş hayatındaki karmaşadan düzenli kurulacak bir sistem sayesinde çıkılabileceğini ifade etti.

Yönetici olabilmek için önce saygın ve etkili bir lider olmak gerektiğini dile getiren Türkoğlu, yaratıcı olup büyük resmi görebilen insanların iyi bir yönetici olduğunun altını çizdi. Yöneticiliği bireysel çalışan bir konum olmaktan çıkartıp, ‘ekip olabilme’ olarak nitelendiren Türkoğlu, tek başına olan bireylerin bir işin üstesinden gelmenin zor olacağını fakat iyi bir ekibe sahip olan yöneticilerin daima başarıya ulaştıklarını söyledi. Ekibi ile iyi ilişkiler kurabilen yöneticilerin işlerinde daima başarılı olacağını ifade eden Dr. Türkoğlu, “Vizyon ve hedefe sahip yöneticilerin çalışanları ile diyalog çerçevesinde hareket etmesi sonucu başarı elde edilir” dedi.