BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.417,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gölbaşı'ndan Türkiye'ye sertifikalı civciv

Gölbaşı'nda Kuluçkahane ve saf hat yedekleme tesisi açıldı. Tesiste 30 bin civciv üretilecek.

Abone ol

Gölbaşı İkizce mahallesinde bulunan Tarım ve Köy hizmetleri bakanlığına bağlı Tavukçuluk araştırma enstitüsünde Kuluçkahane ve saf hat yedekleme tesisi hizmete açıldı.

Açılışa Tarım ve Köy işleri Bakanı Vehbi Eker, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Tarım ve Köy işleri Ankara il Müdürü Mustafa İslam Oğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı,Gölbaşı Tarım ve Köy işleri İlçe Müdürü Nazıf Ekici ve Milletvekilleri siyasiler ve vatandaş katıldı.

Açılan Tesis de son teknoloji ürünleri kullanılarak hijyenik ortamda yumurta, civciv ve tavuk üretilmeye başlandı. Açılan tesis yılda 30.000 civciv üreterek Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki tavuk çiftliklerine sertifikalı ve aşılı civciv gönderilecek. Açılışın Ardından Bakan Eker ve Belediye Başkanı Odabaşı Son Teknolojiyle yapılan tesisi Beraber gezdiler ve incelemelerde bulundular.

Açılış sonrası bir açıklama yapan belediye başkanı Yakup Odabaşı” Gölbaşı’nda bulunan Tarım ve Köy hizmetleri bakanlığına bağlı araştırma enstitüsü bölgemizde tarım ve hayvancılık alanlarında büyük katkı sağlamaktadır. Son teknoloji ile açılan Kuluçkahane ve saf hat yedekleme tesisi de tavukçuluk sektörüne büyük destek sağlamaktadır. Bu tesislerin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.