BIST 10.622
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.498,09
HABER /  POLİTİKA

Muhalefet Köksal Toptanı dayattı

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, eleştirlere 'Muhalefet uzlaşma değil dayatma yaptı' yanıtını verdi.

Abone ol

AK Parti'ye dayatma suçlamasına cevap. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, muhalefetin Toptan'ı dayattığını ileri sürdü.

Bozdağ, NTV canlı yayınında şunları söyledi:

"Meclis başkanlığı oldukça önemli ve şerefli bir görev. Bütün siyasi partilerin kamuoyunun bu göreve gelecek kişi ile ilgili hassasiyet göstermeleri normaldir.

Buraya seçilecek milletvekilinin bütün partilerden destek alması arzu edilen bir şeydir. Ama muhalefetin burada uzlaşma anlayışında bir sorun var. CHP hep bunu yapıyor, MHP de benzer yaklaşımları zaman zaman dillendiriyor. Sayın Baykal açıklama yaptı 'Bizim adayımız Köksal Toptan’dır dedi, arkasından MHP de çıktı 'Köksal Toptan olursa biz de desteklemeyi düşünebiliriz' şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Halbuki bu noktada 'bir parti diğer parti içinden bir ismi öne çıkarıyor, bu olursa biz sizinle uzlaşırız. Bu olmazsa biz sizinle uzlaşmayız'diyor. Bu bir uzlaşma değil, bir dayatma gibi. 'AK Parti’nin ne yapacağını bir görelim, bu konularda uzlaşma olursa biz memnun oluruz, bu konularda bir arayış olursa biz buna katkı veririz' demeleri daha doğru olabilirdi.

Düşünün CHP içinde genel başkan düzeyinde filanı biz aday yapıyoruz veya MHP içinden biz filanı meclis başkanı adayı yapıyoruz, 'bu olursa biz bunu desteklemeye hazırız' diyoruz. Böyle bir yaklaşım demokratik olabilir mi? CHP’nin uzlaşma anlayışı şu; benim dediğimiz yaparsanız uzlaşma olur. Bunun adına uzlaşma diyor. Uzlaşma, konuşma değerlendirme sonunda bir mutabakata varmaktır, bir dayatma değildir. CHP bunu sadece bugün değil geçmişte de pek çok defasında değişik konularda aynısını yapıyor."