BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.494,61
HABER /  POLİTİKA

Sakık tarih yazmaya çağırdı

Gözler Başbakan Erdoğan-DTP görüşmesine kilitlendi. DTP'li Sırrı Sakık flaş gelişmeyi yorumladı..

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın DTP ile görüşme kararından sonra DTP'li Sırrı Sakık "Birlikte bir tarih yazabiliriz. Hepimizin süreci desteklemesi lazım." dedi.

NTV canlı yayınına telefonla katılan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık şunları söyledi:

ORTAK ZEMİNDE BULUŞACAĞIZ

"Yarın saat 12.00'de görüşme yapılacak. Aslında çok geç kalınmış bir randevu. Daha önceden biraraya gelmeyi becerebilmeliydik. Sayın İçişleri Bakanı'nın açıklamasından sonra bu satır aralarında vardı. DTP bu noktda önemli bir aktör, sürece büyük bir katkısı olacak. Olumlu buluyoruz bu görüşmeyi. Eminim ki bir yol haritasında, ortak bir zeminde buluşacağız. Uzun bir süredir bu görüşme isteğimiz var. DTP'ye bir lütuf değil bu, DTP de halkın temsilcisidir. Ama düne takılıp kalmayacağız. Birlikte bir tarih yazabiliriz. Hepimizin süreci desteklemesi lazım.

YENİ YOL HARİTASI

İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını olumlu buluyoruz. Uzun süredir bu görüşleri seslendiriyoruz. Bundan sonrası çok önemli. Yeni bir yol haritası birlikte görülmelidir. Bundan önce de benzer açıklamalar olmuştu. Diliyorum ki bu süreç geçmiştekilere benzemeyecek. Bugün hem hükümet hem de devlet nezdinde bir konsensus sağlanmış görünüyor. Daha çok umutluyuz. Parlamento öncülük ederse toplumun tüm kesimleri sürece dahil olur " dedi.