BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Muhalefet bu iddiasından vazgeçsin!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'ten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'PKK-MİT görüşmesi Başbakanlık arasında oldu' iddialarına sert yanıt verdi:

"Muhalefet devlet yönetme iddiasından vazgeçsin!"

Tv8'de yayınlanan Erkan Tan İle Başkent'ten programının bugünkü konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Denemeç'in gündeminde ise PKK-MİT arasında yapılan görüşmenin medyaya sızan ses kaydı vardı.

"Öcalan'ın yakalanmasından itibaren devlet onunla ilişkidedir" diyen Denemeç, bu görüşmelerin AK Parti hükümetinden önce de sürdüğünü söyledi.

"Bizi eleştirenlerin döneminde de oldu bu. Siyaseten; hükümet ve siyasi parti temsilcilerinin böyle bir şeye girmemesi lazım. Ama devletin bu tür olayların içerisinde olması lazım. Pazarlık değil bu bilgi almadır. Orada bilgi akışı kanallarının açık tutulması lazım. Başbakan görüşüyor, hükümet görüşüyor iddiası vardır. Başbakan; 'Böyle bir şey yalandır. Biz görüşmüyoruz. Devlet geçmişte yaptığı şekilde görüşmelerine devam etmektedir' dedi. Biraz kafası çalışan bir insan nasıl bir kurgunun içinde olduğumuzu görür. İşin içersine siyaseten istismarı sokmazsanız olay anlaşılır. Bu ilişkileri kuramıyorsanız devlet yönetme iddiasından vazgeçin. Muhalefet olayları bu kadar basit yorumluyorsa evet vazgeçsin."

KARIŞMIŞ DURUMDA

Başkent Ankara'da ve Siirt'te yaşanan olaylara yönelik üzüntüsünü dile getiren Denemeç şu sözleri kaydetti:

"Bu yaşananların hepsi bir kurgunun parçası. Komplo teorileri gündeme geliyor; ama Türkiye bir yere doğru gidiyor. Türkiye'nin yumuşak karnını kaşıyanlar var. Terör eylemleri bunlardan biri. Türkiye'nin ilerlemesinden rahatsızlık duyan çok var. Terör olayı çok karışık bir durum. Terör unsurunun hangi amaçlara artık hizmet ettiği karışıyor. PKK ve manipüle eden güçler çok farklı. Biz yapmadık diyorlar; öyle karmaşık bir olay ki ne derece onların sözüne itibar edilir düşünmek lazım."

KEMAL BEY'İN SÖYLEDİĞİ BOŞ BİR SÖZ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü yaşanan olaylarla ilgili; 'Bizi dinleselerdi böyle olmazdı' açıklamasına yönelik konuşan Denemeç, "Devlet ve hükümet birbirinden ayrılır. Devlet politikasının değişmesi bir anda olmaz. Hükümetler zaman içersinde devlet politikalarını etkileyebilirler. Terörle mücadelede devlet politikasının bir anda değişmesi söz konusu değildir. Kemal Bey'in söylediği boş bir söz onun için bunları söylüyorum" diye konuştu.