BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Erdoğan'ı kızdıracak soru

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın sık sık ABD'ye gitmesini sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın ABD gezilerini "Sen Türkiye'nin Başbakanı mısın eyalet temsilcisi misin?" diye sorarak eleştirdi.

1 Ekimde başlayacak yeni yasama yılı öncesinde Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendi.

''7 AYDA BİR ABD''

Muharrem İnce de MİT ile terör örgütü arasında yapıldığı iddia edilen görüşmeye ilişkin, konuştu ve hedefindeki isme işte bu sözlerle yüklendi:

''Erdoğan'ın, ilköğretim 6. sınıf sosyal bilgiler kitabında yazılanları bilmediği, kafasında devletle ilgili temel bilgiler oluşmadığı, entelektüel birikimi olmadığı için sorun buradan çıkıyor. Erdoğan, geçmişte 'yürütmenin başıyım' dedi. Kitapta, yürütmenin başının başbakan olduğu yazar.''

EYALET TEMSİLCİSİ MİSİN?

Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesine ilişkin soruyu yanıtlarken İnce, Erdoğan'ın 102 aydır Başbakan olduğunu, bu süre içinde 14 kez ABD'ye gittiğini belirtti. İnce, ''Sen Türkiye'nin Başbakanı mısın eyalet temsilcisi misin? 7 ayda bir ne yapmaya gittin? Obama medyanın önünde kolunu sıvazladı, içerideki toplantıda da herhalde sırtını sıvazladı'' görüşünü savundu.