BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  EKONOMİ

Muğla'da "Marmaris Boat Show" başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris Boat Show-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Abone ol

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) işbirliğinde Marmaris Belediyesi destekleriyle Netsel Marina Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen ve üç gün sürecek organizasyona 50 şirket ve 100 marka katıldı.

Kaymakam Nurullah Kaya, fuarın açılış töreninde, Ege ve Akdeniz'in kesiştiği noktadaki ilçenin marinacılık, yat bağlama ve çekek yeri kapasitesinin yüksek olduğunu söyledi.

Fuarın, denizciliğin daha iyi bir noktaya gelmesine önemli katkısı olacağını belirten Kaya, "Denizcilikte oldukça zengin bir geçmişe sahip bu coğrafyada bu tür organizasyonlar düzenlenmesi büyük önem taşıyor." dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise etkinliği gelecek yıllarda dünyada anılan bir fuar haline getirmek için çalışacaklarını kaydetti.

MTO Başkanı Mutlu Ayhan da Marmaris'in 452 kilometre ile Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine ve denizcilik sektöründe oldukça köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getirdi.

Marmaris'in koyları, marinaları, tersaneleri ve sunmakta olduğu tekne bakım, onarım ve çekek hizmetleriyle deniz turizminde dünyanın en önemli destinasyonlarından olduğuna dikkati çeken Ayhan, "Ege'de Gökova'dan başlayarak Akdeniz'de Kalkan'a uzanan dünyanın en kıymetli mavi yolculuk rotalarının da merkezinde bulunuyoruz."diye konuştu.

Ayhan, 60'lı yıllara kadar geçimini balıkçılık ve süngercilikle sağlayan ilçenin, bugün denizde ve karada 5 binin üzerinde tekneye aynı anda ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Deniz araçları, yat ekipmanları ve aksesuarlarının sergilendiği fuarda, fotoğraf sergisi, söyleşi ve oturumlar gerçekleştirilecek.