BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail sözlerini yabancı ajanslar son dakika acil koduyla geçti

İsrail ziyaretini iptal ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ın bir terör örgütü değil kurtuluş grubu olduğunu söylemesi, The Telegraph'tan Haaretz'e, Yediot Ahronot'tan The Guardian'a, Al Jazeera'den Maariv'e uluslararası medyada anında yankı buldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü kanlı savaşın on sekizinci gününde en sert tepkiyi gösterdi, "Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok" dedi.

Hamas'ın bir terör örgütü değil topraklarını korumak için savaşan bir kurtuluş grubu olduğunu belirten Erdoğan, ayrıca İsrail'e yapacağı ziyareti de iptal ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyonlar tarafından canlı yayınlanan açıklamaları anında dünyada 'son dakika' oldu, uluslararası haber ajansları 'acil' koduyla bildirim geçti.

İngiliz The Telegraph gazetesi, 'Erdoğan, planlanan İsrail ziyaretini iptal etti' başlığını seçti, Erdoğan'ın iptal gerekçesi olarak Gazze'deki insanlık dışı savaşı dile getirdiğini yazdı. Telegraph ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı toprakları için savaşan kurtarıcılar olarak gördüğünü de ekledi.

Gazze'deki durum nedeniyle Erdoğan'ın İsrail ziyaretini iptal ettiğini aktaran Al Jazeera, Türk liderin Hamas'ın bir terör örgütü değil kurtuluş grubu olduğunu söylediğini de sayfasına taşıdı.

The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acil ateşkes çağrısında bulunduğunu kaydedip Türkiye'nin gerekli tüm siyasi, diplomatik ve askeri önlemleri kullanmaya devam edeceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı'nın "Hamas bir terör örgütü değil" dediğini belirten The Guardian, Erdoğan'ın sözlerinin İsrail kamuoyunu alevlendirebileceği yorumunu yaptı. Gazete, Erdoğan'ın daha önce planlanan İsrail ziyaretini de iptal ettiğini de öne çıkardı.

"İsrail'e gitmeyeceğim"

İsrail'in Haaretz gazetesi canlı blog'unda 'Erdoğan: Hamas topraklarını korumak için savaşan bir kurtuluş örgütüdür, İsrail'e gitmeyeceğim' ifadesine yer verdi. İsrail'den bir başka gazete Yediot Ahronot, 'Erdoğan: Hamas terörist değil, özgürlük savaşçısı' başlığını tercih etti.

İsrail'in Maariv gazetesi

İsrail'in Maariv gazetesi ise, 'son dakika' koduyla girdiği haberde 'Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değil, kendi toprakları için savaşan bir örgüt' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Maariv, Erdoğan'ın İsrail devletiyle bir probleminin olmadığını, İsrail'in uyguladığı politikalarla sorunu olduğunu ekledi.