BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Müfettişin başını yakan fotoğraf!

FETÖ'den açığa alınan müdürü araştırmak için atanan müfettişin ortaya çıkan fotoğrafı başını yaktı. Müfettiş de görevden alındı.

Abone ol

Sakarya Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalık, FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında hakkında soruşturma açılarak açığa alındı.

Mehmet Çalık ile ilgili araştırma yapması için görevlendirilen Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Çalık'ın FETÖ ile ilgisi olmadığı yönünde rapor hazırladı. Çuhadar ve Çalık'ın arkadaş olduğunu gösteren fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından önce Çalık, ardından da Çuhadar görevden alındı.

FETÖ İLE ALAKASI YOKTUR DİYE RAPOR HAZIRLADI

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Karasu'da başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalık açığa alındı. AK Parti Karasu İlçe Başkanı avukat İshak Sarı, Mehmet Çalık'ın avukatlığını üstlenirken, Çalık adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Çalık bir süre sonra yeniden görevine dönmek isteyince Sakarya Valiliği, Çalık hakkında araştırma yapması için müfettiş olarak Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar'ı görevlendirdi. Çuhadar da, Çalık'ın FETÖ ile alakası olmadığı yönünde rapor yazdı.

FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKTI İKİSİ DE GÖREVDEN ALINDI

Rapordan sonra Çuhadar ve Çalık'ın samimi arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hatta Çalık'ın Çuhadar'ı salıncakta sallarken çekilen fotoğraf bir gazete yayınlandı . Görevine iade edilen Çalık, fotoğrafın çıkmasının ardından yeniden görevinden alındı. Bugün dde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yetkililer Kocaali İlçe Kaymakamlığı'nı arayarak telefon emri ile Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Çuhadar'ın da görevden alındığını bildirdi.