BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Müezzinoğlu: Tek problemimiz...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tek bir problemimiz kaldı, Güneydoğu sorunu. İnşallah onun da çözeceğiz" dedi.<br/>Bakan Müezzinoğlu ge...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tek bir problemimiz kaldı, Güneydoğu sorunu. İnşallah onun da çözeceğiz" dedi.
Bakan Müezzinoğlu gece saatlerinde hava yolu ile Sivas’a geldi. Geceyi Sivas’ta geçiren Müezzinoğlu, sabah kahvaltısında AK Parti İl Teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, kredi verilen ülkelerde söz sahibi olduklarını beliterek, ”71 Muhtırası’ndan sonra siyaseti takip ederim. IMF kural koyar, IMF para verir, IMF ekonomiyi düzeltir, IMF talimat verir ama şimdi biz sıfır borçlu, IMF’ye ihtiyacı olanlara kredi verecek kadar bir destekçi ülke olarak, uygulamalarda da birilerini sömüren bir düzende değil, artık oralarda da, kredi verdiğimiz yerlerde o insanları istismar etmeyen, hak ve hukukunu koruyan tarafta da söz sahibi olma konusuna geldik. İşte şimdi Başbakanımız Amerika’da. Amerika’da böyle bir kabulü, böyle bir duruşu, böyle bir iddialı Türkiye’yi 10 yıl önce bu ülke insanı rüyasında görse inanabilir miydi? Ama milleti merkeze alırsanız, milletin size verdiği iktidar gücünü millet adına kullanırsanız bugün çok farklı noktaya gelirsiniz” diye konuştu.

Çözüm süreci
Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Müezzinoğlu, “İnşallah önümüzdeki 10 yılda temel tek bir problemimiz kaldı, o da Güneydoğu meselemiz. İnşallah çözüm süreci orada da 3-5 milyonun kardeşliğini, 75 milyonun hak ve hukukunu sağlayacak. Bana yapılmasını istemediğim hiçbir yanlışı, bu ülke insanına yapmamak; benim için istediğim, kendim için istediğim her türlü iyiliği, güzelliği önce vatandaşım için istemek, 75 milyon için istemek; 75 milyonla birlikte bu ülkeyi gelecekteki bu yolculuğa taşımak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Onu da kim ne derse desin bu milletin temel değerlerini merkeze alarak başaracağız. Birileri bozmak isteyecek, birileri duygulara hitap ederek tahrik etmek isteyecek ama akılcı ve reel değerleri merkeze alan, tarihi geçmişten ders alan bir anlayışla inşallah bunu da çözeceğiz. Bizim aramızda veya bizim hukukumuzda hırsızlara yer yok, ahlaksızlara yer yok, vatan hainlerine yer yok ama 75 milyon ülke insanımızın hak ve hukukunu korumak, onlarla birlikte yarına yürümek temel hedeflerimizdir. Ben 70-80 dönemini yaşadım. Birileri perde arkasında bu ülkenin insanlarına bedel ödetti, Sivas da bu anlamda ağır bedeller ödedi. Her gün onlarca kendi vatandaşının öldüğü koşullar savaş gerekçesinden esasen daha önemli gerekçe. Savaşta en azından karşıda bir düşman var ve millet, memleket adına bir mücadele var. Birbirini anlamsız yerine katleden Sünni-Alevi çatışmalarını provoke eden ve bu nedenle milleti ayrıştıran anlayışı siyaset ve siyasetçilerin temsilcileri çözmeyecek de oturup onlar konuşmayacak da kim konuşacak, kim çözecek?” dedi.

"Bu parti meselesi değil"
Siyasi partilerin çözüm sürecindeki tutumunu eleştiren Müezzinoğlu, ”Bugün de siyasi partilerin duruşuna bir bakın, ’Şöyle bir önerim var’ demiyor, ’Şunu yaparsanız daha iyi olur’ demiyor. Bu bir parti meselesi değil, bu bir millet meselesi. ’Bu millet meselesini oturup konuşmalıyız ve onunla ilgili ben kamuoyuna da deklare edeceğim şu önerilerim var, şu iddialarım var, önerim budur’ diye çıkmıyor. Ya ihanetle eleştiriyor ya bölücülükle eleştiriyor ya da milletin duygularını istismar eden cümlelerle eleştiriyor” ifadelerini kullandı.
Annelerin çocuklarını askere göndermek istemedikleri belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"30 yıl ne oldu? Peki, önümüzdeki 30 yıl ne olacak? Bu canlar bizim canlar değil mi? Bu kanlar bizim kanlar değimli? 30 yıldır bir anne çocuğunun askere gitmesinden bile korkuyor. Nereye çıkacak acaba kurası? Şimdi bunları çözme sorumluluğu kimin? Millet için siyaset yaptığını söyleyenlerin. Onda samimiyse bu masaya oturacak. Ha onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz bu samimiyetten uzaklaşmayacağız. Bu milletin değerleriyle örtüşmeyen, bu milletin kültürüyle örtüşmeyen, bu milleti üzecek ve mahcup edecek hiçbir kararımız da hiçbir yanlışımız da inşallah olmadan çözeceğiz. Bu anlamda toplumu kucaklayan, toplumun hak ve hukukunu merkeze alan bir anlayışla inşallah sağduyulu sabırlı ve samimi duygusallıktan uzak samimiyeti merkeze alan, sağduyuyu merkeze alan aklı ve gönlü merkeze alan bir yol haritasıyla bu işi çözeceğiz. Oldukça iyi bir süreç gidiyor. İnşallah önümüzdeki aylarda daha iyi noktaya taşıyacağız. Yeter ki biz yine milletten kopmayalım, milletle omuz omuza gönül gönüle bu yolculuğu devam ettirelim.”
Daha sonra Zara ilçesine gelerek, Zara Devlet Hastanesi’nde ve Karayolları 162. Şube Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, kara yolu ile Şebinkarahisar ilçesine hareket etti.
(İHA)