BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  DÜNYA

Mübarek'in adamlarına tutuklama emri

Mısır'da yapılan protestolarda polisin şiddet kullanması talimatı verdikleri iddiasıyla 4 eski bakana tutuklama kararı çıktı

Abone ol

Mısır'da yaşanan olaylar sırasında polis tarafından kullanılan şiddetten sorumlu tutulan eski İçişleri Bakanı Habib el Adli'nin de aralarında bulunduğu 3 eski bakan ve 1 yetkili hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Mısır savcılığı, Hüsnü Mübarek'in genel başkanlığını yaptığı Ulusal Demokratik Parti Genel Organizatörü olan işadamı Ahmed Iz, gösteriler sırasında İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Habib el Adli, eski İskan Bakanı Ahmed el Mağrabi ve eski Turizm Bakanı Zuheyr Garana hakkında tutuklama kararı çıkardı. Savcılığın tutuklama kararı bu akşam açıklandı. 

Mısır Mülki İdare Başsavcılığı Mübarek'in hükümeti görevinden almasının ardından İskan, Turizm ve Ticaret ve Sanayi bakanları hakkında, kamu malını istila etmek suçundan soruşturma başlatmıştı. Mısır savcılığı ayrıca Ziraat Bakanı Emin Abaza, Hüsnü Mübarek'in eşinin akrabası işadamı ve eski milletvekili Muhammed Ebu el Ayneyn ve işadamı Amr Mursi'nin ülke dışındaki hesaplarının dondurulmasını kararlaştırdı. Savcılık Fransa, İngiltere, İsviçre, Almanya, Amerika, BAE, Belçika, Kanada ve Avustralya'daki hesaplarının dondurulması için gerekenin yapılmasını Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan istedi.