BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Kılıç Gandi'yi madara etti!

AK Partili Suak Kılıç'a Kılıçdaroğlu soruldu o ise CHP'yi Baykal ile vurdu!

Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Benim Adım Kemal, parayı ben bulurum' sözleriyle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun yürüyen merdivenlere ters binmesine de atıfta bulunan Kılıç, "Bize soruyorlar Baykal mı daha iyi Kılıçdaroğlu mu? diye. Bizim için fark etmez ama Baykal en azından yürüyen merdivene doğru yönden binmeyi biliyordu." dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde 'Türk gençliğinin siyasetteki yeri ve Gençlik açısından siyasete genel bir bakış' konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Kılıç, AK Parti'nin gençlerin siyasete katılımıyla ilgili devrim niteliğinde değişimlere imza attığını söyledi. AK Parti'nin milletvekili seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdiğine değinen Kılıç, "2007 yapılan anayasa değişikliğiyle Türkiye'de milletvekili seçilme yaşı otuzdan yirmi beşe kadar indirildi. Seçilmek kolaydır zor olan seçmektir. İyi ile kötüyü ayırmak zordur. Biz seçme yaşıyla seçilme yaşı denk mi olmalı tartışmasını önce gençlerin ortaya koymasını istiyoruz. Siyasilerin dayatması olmasın.Üniversiteler bunu tartışsın." diye konuştu.

BEN KEMALİM MERDİVENE TERS BİNERİM
İNTERNETİN EN YENİ KILIÇDAROĞLU ESPRİLERİ İÇİN
GALERİYİ TIKLAYIN



BATUM'U KENDİ SÖZLERİYLE VURDU

Kılıç Dolmabahçe'de gözaltılarla sonuçlanan eylemlere de değinerek CHP'ye göndermelerde bulundu. Başbakan'ı protesto eden öğrencileri alkışlayan CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Batum'un protestoları karşısında 'faşist' tanımlaması yaptığını hatırlatan Kılıç, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de bazı kareler yaşandı. Başbakan Dolmabahçe'deki ofisinde rektörlerle bir araya geldi. Bir grup üniversite öğrencisi de davetli olmadığı halde bizde o toplantıya katılacağız diye yollara düştüler. Taşkınlık yapınca da polisin müdahalesi oldu. Polisin müdahalesi orantısız güç kullanımı olarak adlandırıldı. Bu öğrencilere Başbakanı protesto ettikleri için mecliste CHP'lilerce alkış tutuldu. Teşekkür edildi. Ama birkaç gün sonra Süheyl Batum'un Ankara Siyasi Bilimler Fakültesi'ndeki konuşması bir grup öğrenci tarafından engellendi. İki gün önce Başbakanı protesto eden öğrencileri alkışlayan Batum, bu kez konuşmasını engelleyen örgencilere siz faşistsiniz dedi." diye konuştu.

'HALK TV'DEN ATTIĞIN 40 TANE GARİBANIN PARASINI BUL SAYIN KILIÇDAROĞLU'

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Benim adım Kemal, parayı bulurum.' Sözlerine de değinen Kılıç, "CHP seçim öncesi vaatlerde bulunuyor. Hesap çıkarttık devlete 150-200 milyar liraya mâl oluyor. Parayı nerden bulacaksın diye sorduk, 'Benim adım Kemal ben parayı bulurum' dedi." şeklinde konuştu.

CHP'nin kendi çalışanları olan Halk TV elemanlarının maaşlarını ödeyemediğini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Yayın organı olan Halk TV'nin çalışanı olan kırk kişiyi paralarını ödeyemediği için işten çıkardı. Adın Kemal 70 milyonun parasını bulacaksın. Evvela şu Halk TV'den attığın 40 tane garibanın parasını bir bul bakalım Sayın Kılıçdaroğlu. 1991-1992 de SSK genel müdürüydü. O dönemdeki hastane kuyruklarını siz bilmezsiniz ama ben biliyorum. O dönemde SSK'lıysan dışarıdaki eczaneden ilaç alma şansın yoktu. SSK önünde uzun ilaç sıraları oluşurdu. Bir SSK'yı yönetemeyen anlayışın koca bir memleketi idare edebilmesi mümkün müdür? Hadi diyelim mümkün soruyorum kaynak nerede? Benim adım Kemal ben bulacağım. SSK müdürüyken Ali Kemal miydi?"

BAYKAL EN AZINDAN YÜRÜYEN MERDİVENE DOĞRU YÖNDEN BİNİYORDU

Geçtiğimiz günlerde yürüyen merdivene ters binmesiyle gündeme gelen Kılıçdaroğlu'na seslenen Kılıç, "Para bulmayı adına endekslersen oylarda doğal olarak düşer. Erzurum'un yolunu bulamayan Ankara'nın yolunu hiç bulamaz. Sen yürüyen merdivene tersten bineceksin bunu da kamuoyuna izah etmeyeceksin. Bize soruyorlar Baykal mı daha iyi Kılıçdaroğlu mu? diye. Bizim için fark etmez ama Baykal en azından yürüyen merdivene doğru yönden binmeyi biliyordu. Son noktayı da Melih Gökçek koydu. Yürüyen merdivenlerin başına tek yol tabelasını asacağım diyor."

İŞTE GANDİ'NİN ESPRİLERE NEDEN OLAN ZOR ANLARI