BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da 250 öğrenci zehirlendi

Diyarbakır'da 4 okuldaki 250'den fazla öğrenci yemekten zehirlendi

Abone ol

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'nde 4 ayrı ilköğretim okulunda okuyan 250 öğrenci, öğlen yediği yemekten zehirlendi. Öğrenciler Silvan İlçesi ve Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, zehirlenen öğrencileri hastanelerde ziyaret ederek, görevlilerden öğrencilerle ilgili bilgi aldı.

Hazro İlçe merkezinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu ile Kırık Kaşık Köyü, Gözlü Köy, Kırmataş ve Dedaş Köyü İlköğretim Okulları'nda okuyan öğrenciler, öğlen saatlerinde yedikleri ekmek arası tavuk dönerden zehirlendikleri iddiasıyla Silvan ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hazro Merkez Atatürk İlköğretim Okulundaki bir öğrencinin velisi olan Cani Turan, öğlen yemeği veren firmanın ihmali sonucu çocukların zehirlendiğini iddia ederek, "Çocuklarımıza bayat tavuk döner verdiler. Böyle sorumsuzluk görülmemiş. Bu ihaleyi alan firma yetkilileri cezalarını çeksinler. Öğlen yemeğini yiyen 300 den fazla öğrenci zehirlenmiş. Çocuklar eve gelince durumlarını fark ettik. Daha önce de çocuğum okulda yediği yemekle evde rahatsızlandığını hissettim ancak ben evde bir yediğini sanmıştım. Ancak birkaç arkadaşı daha böyle olmuştu. Demek ki okulda yedikleri yemekten zehirlenmişler. Biz o zaman fark etmedik ve önemsememiştik" dedi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne tedavi amaçlı getirilen öğrencileri akşam saatlerinde ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, hastane ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Öğrenci velilerini de teselli eden Vali Toprak, Hazro İlçesi'nde taşımalı eğitim yapan 4 okulda, kalan 915 öğrencinin yediği yemekten 250'yi aşkın öğrencinin zehirlendiğini belirterek, "Anlaşmalı bir firmanın vermiş olduğu öğlen kumanya yemeğinde ekmek arası tavuktan olduğu anlaşılan bir zehirlenme belirtisi olan bir vakaa meydana geldi. Orda toplam kumanya yiyen çocuk sayısı 915, şu ana kadar 250'yi aşkın rahatsızlık nedeniyle başvuran oldu.

Silvan Devlet Hastanesi, Hazro Sağlık Birimi ve yine içinde bulunduğumuz Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanemiz ve 8 öğrencimiz de Araştırma Hastanemiz'de bulunuyor. Herhangi ağır bir vaka yok. Yanlızca mide bulantısı ve benzeri şikayetler nedeniyle tedbir olsun diye serum veriliyor. Acil bir vaka yok, ağır ve şiddetli bir vaka yok. Ama tedbir amaçlı müşahade altında tutuluyor çocuklar" dedi.

Anlaşmalı bir firma tarafından verilen yemekten numune alınarak incelendiğini anlatan Vali Toprak, bu firma hakkında inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını anlatarak, şunları söyledi:

"Öğlen Çok şükür bir taraftan da öğlen yemeklerinin bir numunesi alındı. O numune şu an inceleniyor. Herhangi bir problem varsa zaten firma ile ilgili gerekli inceleme zaten şu an başlamış vaziyette. Vaka artışı şu an durdu. Başvurmayan, uyumuş evde kalmış olabilirki, ilçedeki tüm servis şoförleri kaldırıldı. Tüm muhtarlar uyarıldı. Okul müdürlerimiz öğretmenlerimiz uyarıldı. Her bir veliye ulaşıldı. Acaba bir olumsuzluk varsa, belirti varsa hastaneye getirilmesi için."