BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mübarek yemeden kesildi

Yargıç önüne çıkmasına günler kalan Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in katı gıdalar almayı reddettiği, bu nedenle halsiz düştüğü bildiriliyor.

Abone ol

Yargılanmayı bekleyen Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yemek yemeye yanaşmadığı ve halsiz olduğu bilidiriliyor.

Mısır resmi haber ajansı MENA'ya göre eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek halsiz durumda ve son dört gündür katı gıda almayı reddediyor.

Mübarek'in gelecek hafta yolsuzluk ve aleyhinde protesto düzenleyen göstericiler üzerine ateş açılması talimatı verme suçlamasıyla yargıç önüne çıkarılması öngörülüyor.

3 Ağustos'ta yapılması öngörülen duruşmada, oğulları Cemal ve Ala ile eski bakanlar da sanık sandalyesinde olacak.

83 yaşındaki Mübarek Kahire yakınlarındaki cezaevi hastanesine nakledileceği söylentilerine rağmen aylardır Şarm el Şeyh'teki bir hastanede tutuluyor.

Hastanenin başhekimi, Mübarek'in depresyonda olduğunu, kilo kaybettiğini ve hayatta kalmaya yetecek düzeyde beslenmediğini söyledi.

Dr. Asım Azam devrik liderin ancak doktorlar ya da eşinin zoruyla sıvı gıdalar aldığını kaydetti.

Doktorlar, gerekirse damardan serumla besleme yoluna gidebileceklerini belirtiyorlar.

Ancak muhalifleri, Mübarek'in mahkeme önüne çıkmaktan kaçınmak için hastalık bahanesine sığınmaya çalıştığını öne sürüyor.

Mübarek'in yargılanması konusunda nasıl hareket edileceğini doktorların vereceği karar belirleyecek.

Mübarek 840'tan fazla kişinin öldüğü protesto gösterileri ardından Şubat ayında 29 yıldır sürdürdüğü cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalmış, Nisan'da ev hapsine alınmıştı.

Bazı kaynaklara göre Mübarek Kahire'ye nakledilemediği için, şimdi Şarm el Şeyh'te bir mahkeme salonu hazırlanıyor.