BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mübarek ve ailesine seyahat yasağı

Mısır'da savcılık emriyle eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in ve ailesinin banka hesapları ile mal varlıkları da donduruldu.

Abone ol

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve ailesine seyahat yasağı getirildi. Savcılık emriyle Mübarek'in banka hesapları ve mal varlıkları da donduruldu.

Mübarek 32 yıl iktidarda kaldıktan sonra protesto gösterileri üzerine 11 Şubat'ta istifa etmek zorunda kalmıştı.

Kızıldeniz'deki tatil beldesi Şarm eş-Şeyh'te olduğu tahmin edilen Hüsnü Mübarek, istifasından bu yana halkın önüne çıkmadı.

Hüsnü Mübarek, yönetimi Yüksek Askeri Konsey'e devretmişti. Konsey de yeni bir anayasa hazırlayacak ve ülkeyi seçimlere götürecek geçici bir hükümet atamıştı.

Savcılık, söz konusu kararın bazı şikayetler üzerine alındığını ve bunların soruşturulacağını duyurdu ancak ayrıntı vermedi.

'İddialar soruşturuluyor'

Karar, Hüsnü Mübarek, eşi Suzanne Mübarek, oğulları Ala ve Gamal Mübarek ile eşlerini kapsıyor.

Mısır hükümeti, bazı ülkelerden Mübarek ve ailesinin mal varlıklarını dondurmasını istemişti.

Protestocular ve yolsuzlukla mücadele örgütleri Mübarek'in iktidarı sırasında elde ettiği servetin soruşturulmasını istiyor. Mübarek'in serveti için bir milyar dolarla 70 milyar dolar arasında değişen rakamlar telaffuz ediliyor.

Ancak Mübarek'in avukatları, bu iddiaları reddediyor.

Mübarek döneminin üç bakanı; İçişleri Bakanı Habib el Adli, Turizm Bakanı Züheyr Garana ve Konut Bakanı Ahmed el Magrabi hakkında yolsuzluk davası açılmıştı.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Adli'nin kara para aklama suçlamasıyla 5 Mart'ta mahkemeye çıkacağını açıkladı.