BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mübarek de protestocular da direniyor

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifası talebiyle başlatılan gösteriler yedinci gününe girerken, yüzlerce protestocu, sokağa çıkma yasağına rağmen gece Kahire'deki Tahrir meydanından ayrılmadı.

Abone ol

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifası talebiyle başlatılan gösteriler yedinci gününe girerken, yüzlerce protestocu, sokağa çıkma yasağına rağmen gece Kahire'deki Tahrir meydanından ayrılmadı. Göstericiler, Mübarek istifa etmeden, eylemlerine son vermeyeceğini söylüyor.

Polis yeniden devreye sokulurken gece sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı.

Askeri birliklerin de Kahire etrafında yeni kontrol noktaları kurduğu ve araçları aramaya başladığı belirtililiyor.

Reform çağrısı

Bu arada Hüsnü Mübarek, yeni hükümetten bazı tüketim maddelerine uygulanan sübvansiyonları sürdürmesini, yolsuzlukla mücadele etmesini ve siyasi reformlar yapmasını istedi.

Devlet televizyonunda Mübarek'in yeni atanan Başbakan Ahmet Şefik'e gönderdiği mektup okundu.

Mübarek mektubunda önceliğin ekonomiye verilmesini istiyor ve siyasi partilerle diyalog içinde anayasa ve yasamaya ilişkin reformlar için adım atılmasını talep ediyor.

Öte yandan, muhalefet liderlerinden, eski Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muahmmed el Baradey de de dünkü protestolara katıldı. Muhalefet grupları tarafindan yetkililerle ulusal birlik hükümeti konusunda müzakereler yürütmesi istenen Baradey, halkın başlattığı bu sürecin geri dönüşünün olmadığını söyledi.

Baradey Amerikan yönetiminin 'Mısır diktatörü'ne yardımı kesmesini istedi.

Bununla birlikte, birçok protestocu Baradey'in "devrimlerinin lideri" olmadığını söylüyor.