BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL

Muayenesi bulunmayan araç sahiplerine şok!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2013 yılının ilk 6 ayında ise 336 bin araca geçerli muayenesinin bulunmamasından dolayı ceza kesti.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2012 yılında 650 bin ve 2013 yılının ilk 6 ayında ise 336 bin araca geçerli muayenesinin bulunmamasından dolayı cezai işlem uygulandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın organlarında 'Trafikteki araçların yüzde 32,8'inin ağır kusurlu sayılarak muayeneden geçemediği, TÜVTÜRK'ün araç bağlama yetkisi olmadığı için ağır kusurlu araçların tekrar trafiğe çıktığı' şeklinde haberlerin yer alması üzerine açıklama yaptı. Zorunlu araç muayenesine tabi tutulan araçların yüzde 32,8'inin ağır kusur veya emniyetsiz raporu verilerek ilk muayeneden geçemediğine dikkat çekilen açıklamada, ancak bu oranın büyük bir kısmını ağır kusur kapsamında bulunan 'şase numarasının ruhsata 17 karakter yazılmaması' konusunun oluşturduğu ifade edildi.

HER ARACIN MUAYENESİ TEK TEK KONTROL EDİLİYOR 

Yine mevzuata göre teknik açıdan tamire ihtiyaç duyulacak derecede kusuru olan araçlara 'Ağır Kusurlu' raporu; can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlikeli olacak derecede kusuru olan araçlara ise 'Emniyetsiz' raporu verildiğinin anlatıldığı açıklamada, "Emniyetsiz ve ağır kusurlu araçların yüzde 98'i bir ay içerisinde tamiri yaptırılarak veya eksiklikleri giderilerek muayeneden geçmektedirler. EGM Trafik birimleri tarafından yapılan denetimlerde, her aracın muayenesi kontrol edilmektedir. Bu kapsamda, 2012 yılında 650 bin ve 2013 yılının ilk 6 ayında ise 336 bin araca geçerli muayenesinin bulunmamasından dolayı cezai işlem uygulanmıştır." denildi.