BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

MSB'den 'İmamoğlu' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Anıtkabir'de icra edilen törende, katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir." denildi. Meselenin perde arkası ise daha sonra ortaya çıktı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, bugün Anıtkabir'de icra edilen törende, katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edildiği, konuya ilişkin ilgili personele uyarıda bulunulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Anıtkabir'de düzenlenen bütün törenlerin "Anıtkabir Hizmetleri Yönergesine" uygun olarak icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bugün Anıtkabir'de icra edilen törende, törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Anıtkabir'de attığı imza sorun yarattı 

CHP'li Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının ardından Ankara'ya gelerek resmi törenle Anıtkabir'e çıkmıştı. Anıtkabir Özel Defteri'ne kendisi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazan İmamoğlu MSB tarafından uyarıldı.

Gazeteci Hakan Çelik, Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyeretinin perde arkasını ve MSB tarafından yapılan 'Anıtkabir ziyareti usule uygun değildi' açıklamasının detaylarını anlattı.

Neden sorun oldu?

''Protokol amaçlı tüm ziyaretler Türkiye'nin her tarafından Anıtkabir Komutanlığı'na iletiliyor.  Anıtkabir tüm vatandaşlara açık ama, çelenk koymak ve protokol hüviyeti taşıyan bir heyetle gidilmesi halinde önceden Anıtkabir Komutanlığı'na bilgi verilmesi zorunlu. 

Ekrem İmamoğlu'na iletilmiş

Anıtkabir Komutanlığı ise bu yönde bir talep ulaşınca YSK tarafından henüz bu yönde açıklanmış resmi karar olmadığından, ziyaretin bu çerçevede yapılmasının mümkün olmadığını Ekrem İmamoğlu'na iletmiş.

Bunun üzerine Sayın Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları, benim edindiğim bilgilere göre, CHP'li bir heyet ile bu ziyareti gerçekleştirme kararı almışlar. Ve büyük bir topluluk halinde Anıtkabir'e gelip, yine çelenk koyup, Anıtkabir Defterine Anıtkabir Komutanlığı'nın mümkün olmayacaktır demesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını kullanarak Anıtkabir Özel Defteri'ne imzayı bu şekilde atınca MSB'den bu açıklama geldi.''