BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Motosikletçiler hızlanmak istiyor

MOTED Başkanı Erbaş: "Motosikletle otomobilin hız limiti aynı olsun. Limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı ve şerit ihlaline maruz kalıyor"

Abone ol

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başarı Erbaş, motosikletler ile otomobillerin hız limitlerinin aynı olmasını istediklerini belirterek, "Limit farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücüsü baskı ve şerit ihlaline maruz kalıyor" dedi.

Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerarası bölünmüş yollarda otomobillere uygulanan 110 kilometrelik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırının 90 kilometre olduğuna işaret etti.

Hız limiti farklılığı nedeniyle yollarda motosiklet sürücülerinin baskı, şoför tacizi ve şerit ihlaline maruz kaldığını vurgulayan Erbaş, bu nedenle birçok motosiklet kullanıcısının hız limitlerinin otomobillerle aynı olması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunduğunu, bu sorunun en kısa zamanda düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, motosiklet kullanıcılarının TBMM'ye sunduğu dilekçede şu görüşlere yer verildi:

"Güncel karayolları hız limitlerinde şehir içi yollarda otomobillere ve motosikletlere uygulanan limitlerde fark yoktur ve 50 kilometredir. Bununla birlikte örneğin ismi ‘şehirlerarası bölünmüş yol’ olarak geçen yollarımızda otomobillere uygulanan 110 kilometrelik hız sınırına karşın motosiklet hız sınırı 90 kilometredir. Bu limit farklılığı motosiklet sürücüleri için tehlike yaratmaktadır. Akan trafikte 110 kilometre hız limitinde seyir halinde olan otomobillerle birlikte 90 kilometre hızla seyretmek zorunda olan bir motosiklet, maalesef sürekli olarak baskı, şerit ihlalleri ve şoför tacizi altında kalmaktadır."