BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  DÜNYA

Motorin indirimine Katar engeli 14 kuruş kesinti yapıldı

Katar'ın OPEC'ten ayrılma kararı bu gece motorinde yapılacak 22 kuruşluk indirimi etkiledi. Petrol fiyatlarının küresel piyasalarda artması ile indirim 22 kuruş değil 8 olarak yansıyacak

Abone ol

Dün Katar'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı'ndan (OPEC) ayrılacağımı açıklaması dünya gündemine bomba gibi düşerken petrol fiyatları bir anda yüzde oranında arttı. Durum bu olunca Türkiye'de bu gece beklenen motorin indirimde de düşüşe gidildi.

Bu geceden itibaren motorinde yapılacak 22 kuruşluk indirim Katar'ın açıklaması petrol fiyatlarının artması ve dolar kurundaki dalgalanma nedeni ile aşağılara çekildi. İndirimde 14 kuruşluk kesinti yapıldı.

Bu geceden itibaren motorin daha önce planlanan 22 kuruş değil 8 kuruş  indirimle satışa sunulacak.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (OPEC) toplantısına günler kala, teşkilatın önemli ülkelerinden Katar'ın OPEC'ten ayrılacağını açıklaması dünya gündeminde bomba etkisi yarattı. 1 Ocak 2019'dan itibaren OPEC'in içinde olmayacak Katar'ın, küresel pozisyonunu iyileştirmek için 57 yıllık OPEC üyeliğini sonlandırdığı belirtiliyor.

Katar teknik nedenler dolayısı ile ayrılık kararı aldığını açıkladı ancak İran'a uygulanan petrol-doğalgaz yaptırımı sonrası alınan bu kararın benzin, motorin fiyatlarının nasıl etkileceği önümüzdeki günlerde daha belirgin hale gelecek.

Katar OPEC'ten ayrıldı son dakika gelişmesi