BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL

ABD Suriye özel temsilcisi Jeffrey'den skandal açıklamalar

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, ABD'nin PKK'lıları korumak için Türkiye sınır hattına kurduğu gözlem noktalarını savunurken saçmaladı. Jeffrey'e göre PKK'lılarla ABD askerlerinin birlikte görev yapacağı o gözlem noktaları PKK'nın Türkiye'ye saldırmasını önlemek içinmiş...

Abone ol

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Astana toplantısının Suriye Anayasa Komisyonu üyelerini belirleyemediğini belirterek gelinen noktada sürecin artık sona geldiğini ileri sürdü. Münbiç'ten 50 kişilik PKK'lı grubun ayrıldığını övünerek açıklayan Jeffrey, bölgeden Türk askerlerine herhangi bir saldırı yapılmaması için ABD güçlerinin bölgede bulunduğunu savundu.

MÜNBİÇ'TEN 50 KİŞİLİK BİR GRUBUN AYRILDIĞI İDDİASI... AA muhabiri Türkiye ve ABD arasında çizilen Münbiç Yol Haritası gereğince bölgeyi terk etmesi gereken YPG/PYD terör örgütü üyelerinin bir kısmının hala Münbiç'te bulunduğu ve Türk askerlerine tehdit oluşturduğunu hatırlattı.Jeffrey bunun üzerine "bölgedeki gelişmeleri bizzat gözlemlediğini ve şu ana dek bölgeden 50 kişilik bir grubun ayrıldığını" açıkladı.

ABD ASKERİ BAKIN NİÇİN ORADAYMIŞ... ABD'nin PKK'nın elinde bulunan bölgelerde ABD askerleri ile PKK'lıların birlikte görev yapacakları gözlem noktaları ve atılan ortak devriyeler için de özel temsilci Jeffrey, bölgeden Türk askerlerine herhangi bir saldırı yapılmaması için ABD güçlerinin bölgede bulunduğunu ileri sürerek söz konusu bölgelerin güvenli ve istikrarlı olduğunu savundu.

İŞİMİ YAPMAK İÇİN PKK'LILARLA GÖRÜŞÜRÜM... Bunun ardından YPG/PYD yetkilileriyle görüşüp görüşmediği sorulan Jeffrey, “İşimi yapmak için kiminle görüşmem gerekirse görüşüyorum.” dedi.

"SURİYE'DEKİ KÜRT VE ARAPLARLA SİYASİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK"... Öte yandan, ABD'nin Suriye'deki Kürtlerle nasıl bir politikaya sahip olduğu sorulan Jeffrey, ABD'nin ülkedeki tek amacının DEAŞ'ı yenmek ve sorunlara siyasi bir çözüm oluşturmak olduğunu belirtti. Jeffrey, "Bizim Suriye'deki Kürt ve Araplara yönelik herhangi bir siyasi gündemimiz yok. BM siyasi sürecini kabul eden her grupla çalışırız. Suriye’nin komşularına yönelik tehdit oluşturmayan ve teröre destek vermeyen gruplarlar çalışırız.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD PKK'ya tam siper oluyor her PKK şehrine 5 gözlem noktası

ABD'den YPG'ye destek: TIR'lar böyle görüntülendi!