BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

Morgül kanseri dua ile yendi

Yılmaz Morgül, amansız hastalıkla mücadelesini Tercüman'a anlattı. Hastalıktan kurtulan Morgül "Herkes ibadet etsin. Çünkü huzur Allah'a yakınlıktadır" diyor.

Abone ol Yılmaz Morgül, amansız hastalıkla mücadelesini Tercüman'a anlattı. "Bu hastalık Allah'tan geldi, şifasını da Allah verecek diyordum. Her hastalığın ayeti var. Beş yıl onları okudum" dedi. Tedavi sürecinde derisi soyulunca çıkan "fondotön sürüyor" dedikodularına çok üzüldüğünü söyledi.

Yılmaz Morgül için1995-2000 yılları arası çok zordu. Çünkü kanserle savaşıyordu. Şükür ve niyazla geçirdiği gecelerin ertesinde Allah'tan geleni, yine onun şifasıyla yeneceğini düşünerek gerçek sıhhatini geri kazandı.

* 'Cennet' isimli son albümün piyasaya çıktı. Nasıl, beklediğin ilgiyi görüyor mu?
Her şey harika. Satışlar çok iyi gidiyor. Bu yılların albümü oldu. Sayın Talat Er'in "Okyanus", Şakir Akkır'ın "Cam Kırıkları", "Zalim", "Cennet" hepsi muhteşem şarkılar.

* Albümdeki şarkıların sahipleri senden hiç para almamışlar doğru mu?
Evet öyle. Hiçbir ücret almadan şarkı verenlerin başında Sezen Aksu geliyor. Bundan sonra ben de yapacağım besteleri ve sözleri kimseden para almadan diğer sanatçılara vereceğim. "İnsanız" diye bir şarkı yaptım İbrahim Tatlıses'e... "İstanbul'da Bir güzel"i Sibel Can'a vereceğim, o da bitti. Sezen Aksu inşallah ister ve okur; ona da "Darbuka" diye bir şey yaptım. Sevgili Tarkan'a da "Özel" adını verdiğim bir çalışmam var. Hepsini beş kuruş almadan karşılıksız vereceğim.

* Neden onlardan daha mı zenginsin?
Yoo ama ben inanç sahibiyim. Kitabımız da öyle söyler "Sana taş atana, sen ekmek at" diye. Şöhret olmadan önce ve sonra şunu gördüm; hiçbir assolist birbirine destek olmuyor. Birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar.

* Her yardım konserinde seni görüyoruz, neden?
Bin 800 tane konser verdim. Ben gerek yurt dışında gerekse yurt içinde her yere para talep etmeden gittim.

* İnanç konusunda çok hassassın. Ailenden aldığın bir terbiye mi? 17 yaşıma kadar hep merak ettim annem beş vakit neden kapısını kilitler diye. Namaz kılıyormuş. Bir gün kapı açıktı. Namaz kılıyordu. Bittiğinde yanına gidip sordum, "Niye sakladın?" diye. "İbadetim Allah'la aramda. Sizi ilgilendirmez" dedi. İnançlarımı hür bir şekilde yaşayan bir insanım ve çok mutluyum. Herkese ibadet edin diyorum. Huzur Allah'a yakınlıktadır.

* Geçmişte 5 yıl kanserle savaştın ve yendin. Seni galip kılan en büyük kuvveti nereden aldın?
Maneviyat. Dualarla yendim kanseri. Doktorlar, herkes tedavi için birçok şey yaptı. "Bu hastalık Allah'tan geldi ama şifasını Allah verecek. Nasıl verecek? Dua ederek." dedim. Her hastalığın ayeti var. Onları okudum. Sürekli kendimi telkin ettim. "Sen çok iyi olacaksın, muhteşem olacaksın" dedim. Bir ara kemoterapi tedavisi gördüm. Saçlarımın bir bölümü döküldü, vücudum derisi soyuluyordu artık. 1996-2000 yılları arasında durumum çok ciddiydi.

Kaynak: www.tercumangazete.com