BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.501,21
HABER /  EKONOMİ

Moody's Türkiye kredi notu açıklaması dolar ne olur?

Moody's Türkiye kredi notunu bu akşama açıklıyor. Moody's Türkiye kredi notu açıklaması piyasa kapanışları sonrası yapılacak. Moody's Türkiye kredi notu açıklaması sonrası dolar kuru ve piyasalardaki gelişmeleri internethaber.com'dan takip edebilirsiniz.

Abone ol

Piyasalar bugün Moody's'ten gelecek not değerlendirmesini bekliyor. Kuruluş, ülke değerlendirme takviminin sadece “gösterge” niteliği taşıdığını açıkladı.

Piyasalar Moody's'ten Türkiye kredi notu değerlendirmesini bekliyor.

Kredi derecelendirme kuruluşunun Londra’daki genel merkezinden iletişim stratejisti Abi Jones bu gece açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesine ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Jones, Moody’s’in reyting değerlendirmelerine ilişkin yorum yapmadığını belirterek, “Eğer Moody’s bir reyting eylemi duyuracaksa bunu regülasyon sorumluluklarına uygun şekilde duyurur. Moody’s’in ülke değerIendirme takviminin potansiyel eylemler için sadece gösterge tarihler olduğunu dikkate alınız” dedi.

Jones, Moody’s “gösterge” niteliği taşıyan ülke takviminde belirtilen tarihlerin kesin bir şekilde ülke değerlendirmesi yapılacağı anlamına gelmediğini vurguladı.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu "negatif" görünümle yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde derecelendiriyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının negatif görünümü 12-18 ay korumaları bir not indirimi olasılığına işaret ediyor ancak kuruluşlara bu sürelere ilişkin bir kısıtlama getirmiyor.

Bankacılar Moody's in en son 11 Nisan 2014'te yani 2 yıl önce Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife düşürdüğünü hatırlatıyor ve sürenin bu kadar uzun olmasını bir endişe kaynağı olarak görüyorlar.

Türkiye'nin yatırım yapılabilir kredi notunu kaybetmesi çok düşük bir ihtimal olarak görülüyor ve bu olasılık piyasalarda fiyatlanmıyor ancak bankacılar kredi derecelendirme kuruluşundan gelebilecek olası olumlu adımların da piyasada iyimserliği artırabileceğine dikkat çekiyorlar.