BIST 9.517
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.490,26
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP dava sonucu kurultay kararı çıktı mı?

MHP davası sonucu açıklandı. MHP dava sonucunda kurultay kararı çıktı. Mahkeme MHP'de tüzük kurultayı yapılmasına karar verdi. MHP Genel Merkezi ve muhaliflerden gelen açıklamalar ise oldukça iddialı.

Abone ol

MHP davası sonuçlandı. Ankara'dan gelen son dakika haberine göre, mahkeme MHP'de tüzük kurultayı yapılmasına karar verdi. 

MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.

MHP'DEN KURULTAY KARARI SONRASI İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, mahkeme kararının Yargıtay'a götüreceklerini açıkladı. Yalçan, "Hukuk yolu tükenmedi, üst mahkemeye gideceğiz" dedi.

mhp kurultay kararı semih yalçın açıklaması
Semih Yalçın

MUHALİFLERDEN MHP DAVASI KARARINA İLK YORUM

MHP'li muhaliflerden Sinan Oğan, mahkemenin kararı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Oğan, MHP Genel Merkezi'nin mahkeme kararını Yargıtay'a taşıması yönündeki kararını değerlendirdi. Oğan, "Genel Merkez temyize de gidebilir. Bu kurultay kararını kesintiye uğratmaz" dedi. 

MHP davasında karar çıktı kurultay yapılacak mı
Sinan Oğan

Oğan, "Biz bu sürece iyi hazırlandık. Bu karardan sonra Devlet ağabeyin bizi çağırıp, sakince bir kurultay sürecini yönetmesini istiyoruz. Her ne olursa olsun, biz kurultay salonuna çok adayla gireceğiz ama tek bir genel başkanla çıkacağız. Kurultayımızda kavga, gürültü çıkmayacaktır. Bundan sonra da iktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız" dedi. 

Sinan Oğan MHP mahkeme kurultay kararı sonrası
Sinan Oğan'ın ekibi mahkeme kararı sonrası ekibiyle objektiflere poz verdi

PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

MHP'de sürecin bundan sonra nasıl yürüyeceğine ilişkin açıklama ise Sinan Oğan'ın avukatı Tan Tahsin Zapata'dan geldi.  Zapata, en geç 1.5 ay içinde kurultayın toplanacağı öngörüsünde bulundu.

Zapata şunları kaydetti:

-Önümüzdeki hafta gerekçeli karar yazılacak.

-Ayı hafta içinde muhalefet çağrı heyeti görevlendirilecek süreç başlatılacak.

- Bir ila 1.5 ay içerisinde olağanüstü kongre yapılacak.

MERAL AKŞENER'DEN ÇOK KONUŞULACAK TWEET

MHP'de kurultay sürecinin fitilini ateşleyen muhaliflerden Meral Akşener, mahkeme kararı sonrası Twitter hesabından çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.

Akşener, mahkeme kararına ilişkin yalnızca 'Adalet mülkün temelidir' diye yazdı ve bu görüntüyü paylaştı.

Meral Akşener mhp kurultay kararı sonrası ilginç tweet

Koray Aydın mhp kurultay kararı yorumu
Koray Aydın

KORAY AYDIN: YARGITAY SÜRECE DAHİL OLMAMALIDIR

MHP'li muhaliflerden Koray Aydın ise MHP Genel Merkezi'nin temyiz kararını değerlendirdi.

Aydın, "Konu hukuken sonuçlanmıştır, karar hukuka uygundur. Yargıtay'ın sürece dahil olmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

ÜMİT ÖZDAĞ: ÜLKÜCÜ İRADEYİ KUTLUYORUM

MHP'den istifa ederek muhaliflere desteğini açıklan Ümit Özdağ ise mahkemenin karanını Twitter'den değerlendirdi. Özdağ, "MHP olağanüstü kongreye gidiyor. Bu demokrasi ve hukuk devletinin zaferidir. Baskılara direnen ülkücü irade ve hukuk sistemimizi kutluyorum" dedi. 

MHP KURULTAY KARARI ÇAĞRI HEYETİNDE KİMLER VAR?

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Ayhan Erel, Mehmet Bilgiç, Turan Yaldız ve Basri Can'ı Olağanüstü Kurultay’ı toplamak üzere çağrı heyeti olarak görevlendirdi.

MHP DAVASININ GEÇMİŞİ SÜREÇ NASIL BAŞLAMIŞTI?

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı. 

Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.

MHP GENEL MERKEZİ REDDETMİŞTİ

Dava dilekçesi, 12 Şubat Cuma MHP Genel Merkezine ulaşmıştı.

MHP'nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart'ta cevap verilmiş, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak, dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirilmişti.

Muhaliflerin avukatları da buna 9 Mart'ta yazılı cevap göndermiş, davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını savunmuştu.