BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Mondragondan Alex itirafı

Mondragon, Cordoba ve Martinez, Türk futbolu ve özel yaşmlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Futbol hayatını Türkiye'de sürdüren Kolombiyalı kaleciler Mondragon, Cordoba ve Martinez, Türk futbolu ve özel yaşmlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Four-Four-Two Dergisi'nin bir araya getirdiği futbolculardan Galatasaraylı Mondragon, Türkiye'deki forvet oyuncularından Kezman, Alex, Tuncay, Semih, Nobre, Bobo ve Rusya'nın Zenit takımına giden Fatih Tekke'den çekindiğini söyledi.

Mondragon, PSV Eindhoven ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçında yediği golün kendisi için hala büyük bir utanç olduğunu belirterek, "Bu gol takımı çok etkiledi, aşağı çekti. Bugün hala, o golü hatırladıkça kendimi kötü hissediyorum. Avrupa maceramızda çok önemli bir maçtı ve her şeyi değiştirdi. Ben o golü yemeseydim, eminim ki maçı rahat bir şekilde kazanacak, Avrupa'da, belki de Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam edecektik. Hala kendimi suçluyorum" diye konuştu.

"TÜRK OLMAM İÇİN TOP KULÜPTE"

1,5 senedir Türk olmaya hak kazandığını sandığını dile getiren Kolombiyalı file bekçisi, "Artık bürokratik prosedürlerin başlatılması kaldı" dedi.

Mondragon, bunun sadece kendisine ait bir karar olmadığını dile getirerek, "Kulübün işlemleri başlatması lazım. Ben talebimi onlara bildirdim. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Üç şampiyonluk ve bir kupa yaşadım. 5 sene için hiç fena değil ama daha fazla kupa kazanmak isterim" ifadesini kullandı.

Kariyerini artık Türkiye'de en iyi şekilde bitirmek istediğini söyleyen Mondragon, eşiyle konuştuğunu ve Türkiye'de kalmalarının mümkün olduğunu belirtti.

"MARTİNEZ YETENEKLİ, OSCAR DÖRT DÖRTLÜK"

Mondragon, Sakaryaspor'un kalesini koruyan Martinez'i milli takımdan tanıdığını kaydederek, "Çok sempatik bir çocuk. Lige gerçekten çok iyi başladı, çok iyi bir performans gösteriyor ve bunu hak ediyor. Cordaba'ya gelince hem klasik stilde, hem de modern anlamda komple bir kaleci. Antrenör olsam, takımda onun olmasını isterim, dört dörtlük bir kalecidir" diye konuştu.

CORDOBA: "DUYGULARIM ÇARPIŞTI"

Beşiktaş'ın eski kalecisi, Antalyasporlu Cordoba ise Antalyaspor-Beşiktaş maçı öncesi tuhaf duygular hissettiğini belirterek, "Beşiktaş'a dört sene emek vermişliğim vardı, ama profesyonel bir futbolcu olmamdan ötürü sahada her şeyin kendi adıma pozitif olmasını istiyordum. Maalesef maçın olduğu gün pek iyi değildim. O bakımdan kendimi çok kötü hissettiğimi söyleyebilirim. Bunun yanında, çok değişik duygulara sahiptim. Antalyaspor gol attığında seviniyordum, ama bir yandan da üzülüyordum. Duygularımın çarpışması gibiydi o karşılaşma. İnönü'de oynanacak maçta ise sadece eğleneceğim" dedi.

Risk alarak oynamayı sevdiğini, Mondragon'un ise geleneksel tipte bir kaleci olduğunu kaydeden Cordoba, "Martinez de iyi bir kaleci. Çok kaliteli ve çok yetenekli. Eski milli takım teknik direktörümüzün, genç oyuncuları tecrübe kazanmaları için kadroya dahil ettiği dönemde onunla kamplarda beraber kalıyordum" ifadesini kullandı.

MARTINEZ: "İDOLÜM CORDOBA"

Sakaryaspor'un kalecisi Martinez, Cordoba'ya hayran olduğunu dile getirerek, ”Kolombiya'da ve Arjantin'de oynadığı dönemlerde bana hep ilham kaynağı olmuştur. Çocukluğumdan beri ondan çok şey öğrendim. Ben milli takıma seçildikten sonra tanıştık ve şimdi çok iyi arkadaşız. Türkiye'ye gelişim de onun sayesinde oldu. Cordoba'nın menajeri vasıtasıyla Türkiye'yi tanıdım ve Sakaryaspor'a imza attım” şeklinde konuştu.

Polonya ile oynadıkları maçta kaleden kaleye gol attığını ve bu şekilde tüm dünyanın kendisini tanıdığını anlatan Martinez, burada da kalecinin önde olduğunu gördüğü bir maçta şansını deneyebileceğini söyledi.