BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.512,59
HABER /  GÜNCEL

Molotof attırana rekor ceza!

Şırnak'ta 3 kişinin yaralandığı erkek öğrenci yurduna molotoflu saldırı ile ilgili soruşturma tamamlandı

Abone ol

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1'i ağır 3 kişinin yaralandığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na yapılan molotoflu saldırının faili H.E. hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 114 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, H.E.'nin molotofu BDP binasında hazırladığına da yer verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 yılında Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 3 kişinin yaralandığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na Molotoflu saldırıyla ilgili soruşturmasını tamamladı.

Başsavcılık hazırladığı iddianamede, yüzü maskeli grubun içerisinde yer alan 22 yaşındaki H.E'nin küçük yaştaki çocuklara molotof attırdığı ve güvenlik güçlerinin çalışmaları sonrasında yakalandığına dikkat çekti.

H.E.'nin PKK'nın gençlik yapılanmasında yer aldığının kaydedildiği iddianamede, KCK'nın talimatıyla erkek öğrenci yurduna molotoflu saldırı düzenlendiği vurgulandı.

Molotof kokteylinin yurda atılması sırasında içeride ders çalışan Hüseyin Dursun, Mehmet Salih Kurt ve Fehmi Fidan'ın vücutlarının çeşitli yerlerinin yandığı belirtildi.

Molotflama eylemine katılan yaşı küçük çocukların H.E tarafından yönlendirildiği belirtilerek, molotofu atan çocuklar hakkında kamu davası açıldığı belirtildi.

MOLOTOFLAR VE EYLEM KARARI BDP BİNASINDA ALINDI

Gizli tanık beyanın yer aldığı iddianamede, molotofların BDP Cizre İlçe binasında hazırlandığı ve eylem kararının da binada alındığına yer verildi.

ÇOCUKLARI H.E YÖNLENDİRMİŞ

Savcılık iddianamesinde, PKK'nın gençlik yapılanmasında yer alan H.E'nin olay günü elinde bulunan bir çuval ile birlikte BDP ilçe binasına girdiği belirtildi. Eylem kararının alınmasından sonra H.E' ve 8 yaşı küçük çocuk yurda doğru hareket ettiği belirtildi. H.E'nin yönlendirmesi ile çocukların çuval içerisindeki molotofları yakarak yurda atmaya başladıkları kaydedilen iddianamede, saldırganların yurtta öğrenci bulunduğunu, ölme olayının yaşanabileceğini bilmelerine rağmen eylemi gerçekleştirdiklerine yer verdi. Şüphelilerin molotoflama eyleminden sonra hızla olay yerinden kaçtıkları belirtilerek, çıkan yangın sonucu Fehmi Fidan, Hüseyin Dursun ve Mehmet Salih Kurt'un çeşitli yerlerinden yaralandıkları, yurtta hasar meydana geldiği belirtildi. İddianamede, D.E'nin olayın talimatını verdiği, yaşı küçük olan şüphelileri olaya azmettirdiği belirtilerek, grubun tüm eylemlerinden sorumlu tutulması istendi.

REKOR CEZA İSTENDİ

İddianamede, H.E için "devletin birliğini bozmak", "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile "izinsiz patlayıcı ve parlayıcı madde bulundurma", "mala zarar verme", "kasten yaralama", "başkasını suça azmettirme" ve "kişileri tasarlayarak öldürme" suçlarından toplam 114 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Yargılama önümüzdeki günlerde Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.