BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.385,04
HABER /  GÜNCEL

Moğol gençten makarna ya şarkı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde okuyan Moğolistanlı bir öğrenci, Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin hayatına çabuk ayak uydurdu....

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde okuyan Moğolistanlı bir öğrenci, Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin hayatına çabuk ayak uydurdu. Moğol öğrenci, tahsil hayatı boyunca yediği makarna için şarkı besteledi. Mezuniyet gecesinde seslendirilen şarkı, dinleyenleri kahkahaya boğdu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden 50 öğrenci mezun oldu. Troia Kültür Merkezi’ndeki mezuniyet töreninde, Türkçe ve Türk kültürüne dair birçok faaliyet gerçekleştirildi.
TÖMER Müdürü Musa Yığın, 60 farklı ülkeden 80 öğrenciye eğitim veren TÖMER’in sadece Türkçe öğretmediğini, Türk kültürünü de tanıttığını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, ÇOMÜ’nün uluslararası bir üniversite olmasını hedeflediklerini belirterek, “Kaliteyi artırmak için yapmamız gerekenlerden en önemlilerden birisi de yabancı öğrencilerin ve akademisyenlerin sayısını artırmak, onlara iyi Türkçe öğretmek, Türk kültürünü tanıtmak ve onların kendi kültürlerinden beslenmek, dillerini öğrenmek olmalıdır. Bugün burada bunu başardığımızı görüyorum. ÇOMÜ’den mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’nin dört bir yanında görevlerine başlayıp bizleri temsil ediyorlar. TÖMER’den mezun olan öğrencilerimiz ise bütün dünyada bizi temsil ediyor. Dünyanın her köşesine ÇOMÜ adını, Çanakkale adını duyuruyoruz. Üniversiteler ancak bu şekilde hedefine ulaşabilir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, yabancı öğrenciler, izleyenlere hazırladıkları gösterileri sundu. Moğolistanlı M Jay’in Türkçe olarak bestelediği ve öğrenci evlerini konu alan “Makarna” şarkısı dinleyenleri kahkahaya boğdu. TÖMER Uluslararası Gençlik Korosu, seslendirdiği “Tömercanlar” şarkısıyla salondan büyük alkış aldı. Tören, ÇOMÜ TÖMER mezunu öğrencilerin yeni mezunlara tavsiyeleri, diploma töreni ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

İŞTE O ŞARKI
Moğolistanlı M Jay’in Makarna adlı şarkısının sözleri ise şöyle:
"Bugün günlerden pazar
Her pazar nöbetçiyim
Bir dünya bulaşık beni bekler
Yıka babam yıka
Bugün günlerden salı
Her salı nöbetçisin
Bir dünya bulaşık seni bekler
Yıka annem yıka
Paramız yok para
Ekmek de yok ekmek
Bugün yağmur çok
O yüzden bisiklet binmek de yok
Makarna makarna
Yeter artık yeter
Bu gece ölürsek
Yine de makarna"
(İHA)