BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.383,60
HABER /  GÜNCEL

Castro’dan samimi açıklamalar

Kasımpaşa’nın Portekizli yıldız futbolcusu Andre Castro, Kasımpaşa’da büyük hedeflerinin olduğunu söyleyerek, elinden gelenin en iyisini yap...

Abone ol

Kasımpaşa’nın Portekizli yıldız futbolcusu Andre Castro, Kasımpaşa’da büyük hedeflerinin olduğunu söyleyerek, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti.
Kasımpaşa Kulübü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan ‘Bire Bir’ programına konuk olan Portekizli yıldız futbolcu Andre Castro, ilk olarak futbola nasıl başladığını şöyle anlattı:
“Futbol topu ile tanıştıktan sonra tek başıma, arkadaşlarımla her yerde futbol oynuyordum. Hayatım boyunca futbol topu hep benimle birlikteydi. 7 yaşımdayken babam beni yaşadığımız şehirdeki bir kulübe götürdü. Ve her şey orada başladı.”

“TAKIMIN DEĞİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAK İSTEDİM”
Kasımpaşa’yla 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunduğunu belirten Castro, “Zor bir karardı ama bu konu hakkında çok düşündüm. Porto’da 15 yıl forma giydim. Şimdi başka hedeflerim var. Çünkü Porto’da tüm kupaları kazandım. Ama çok fazla forma şansı bulamadım. Bazen 10 bazen 15 dakika forma şansı bulabildim. Bu projeyi, buradaki imkanları ve yönetimin hedeflerini görünce bu takımın değişimine katkıda bulunmak istedim. Kalmamın nedeni bu” diye konuştu.

“İNSANLAR ÇOK NAZİK DAVRANIYORLAR”
Portekiz ile Türkiye arasındaki benzerliklere de değinen tecrübeli futbolcu, “Yemek. Buradaki ve Portekiz’deki yemekler çok güzel. İnsanlar beni çok iyi karşıladılar. Sadece takım arkadaşlarım değil alışverişe ya da restauranta gittiğimde herkes çok nazik. Aynı Portekiz’deki gibi gittiğiniz yerlerde insanlar çok nazik davranıyorlar. Kendinizi rahat hissediyorsunuz. Bende burada kendimi rahat hissediyorum” şeklinde konuştu.

“ALIŞVERİŞE GİTMEYİ ÇOK SEVERİM”
Portekizli futbolcu, boş zamanlarında genelde evde vakit geçirmeyi sevdiğini vurgulayarak “Eşim e köpeğim hep benimle beraberler. Genelde evde vakit geçirmeyi severim. Akşamları yürüyüşe çıkarım. Eşimle akşam yemeği yeriz. Köpeğimiz de bize katılır. Playstation oynamayı çok seviyorum. Biraz bağımlıyım. Genelde FIFA, Call Of Duty. Dizi ve film izlemeyi severim. Alışverişe gitmeyi de çok severim. Seviyorum çünkü eşim çok seviyor. Onun burada mutlu olmasını istiyorum. Çünkü onun açısından burada yaşamak biraz zor. Çünkü ben antrenmana geliyorum ve burada arkadaşlarım var. Eşim yalnız kalıyor. Onunla iyi vakit geçirmeye çalışıyorum. Eşim de Türkiye’yi çok seviyor" dedi.

“EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM”
İyi bir insan olmaya çalıştığını söyleyen Kasımpaşalı Castro, “İyi bir insan olmaya çalışıyorum. Adil olmaya çalışıyorum. İşimde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu benim için çok önemli. Eve gittiğimde kazanmak için elimden gelenin en iyisini yaptığıma ve daha fazlasını yapamayacağıma emin olmalıyım. Ailem için de aynısı geçerli. Kendim ve ailem için en iyisini yapmak için uğraşıyorum. Benim için en önemli şey dürüst olmak ve insanların mutluluğu için bir şeyler yapmak” ifadelerini kullandı.
Futbolu bıraktıktan sonra sahil kenarında ev almak istediğini belirten Castro tek hayalinin plajda futbol oynayıp, ailesiyle vakit geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)