BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MOBESE geldi, suç oranları düştü

Gebze'de kurulan MOBESE sistemi sayesinde kapkaç ve hırsızlık olaylarında yarı yarıya azalma oldu.

Abone ol
Gebze’de 2 yıl önce kurulan MOBESE sistemi sayesinde ilçede başta kapkaç ve hırsızlık olmak üzere suç oranlarında yüzde 50´e yakın azalma kaydedildi.

Demokrat Gebze gazetesinin haberine göre, Kocaeli´de MOBESE sistemi kurulan tek ilçe olan ve sanayi kuruluşlarını sınırları içinde barındırması nedeniyle gündüz saatlerinde nüfus yoğunluğu 1 milyona kadar ulaşan Gebze´de 28 hareketli, 9 sabit toplam 37 MOBESE kamerası bulunuyor.

Bu kemaralar sayesinde daha önce çok sayıda hırsızlık, darp, bıçaklama ve olay yerinden kaçan trafik kazası failleri kısa sürede yakalandı. İlçe 24 saat gözetlendiği için, Emniyet Müdürlüğü´ndeki görevlilerin olay öncesi hareketliliği ve suç girişimini kameralar sayesinde görüp ekiplere bildirmesiyle birçok suç da önlendi.
 
YÜZDE ELLİ AZALDI
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2 yıl öncesine oranla MOBESE sayesinde ilçedeki başta kapkaç ve hırsızlık olmak üzere işlenen suç oranında yüzde 50 oranında azalma olduğunu, birçok olayın failinin de kısa sürede bu sayede yakalandığını bildirdi. MOBESE kameralarına ayrıca ilçenin belirli noktalarındaki trafik kazaları da kaydediliyor.